Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

PORTOCALIII AU ÎNCEPUT CAMPANIA ELECTORALĂ


Am intuit scenariul portocaliilor cu ceva vreme în urmă, nefiind singurul, deoarece este extrem de previzibil și în consecință ușor de mediatizat.
    Acești oameni, dintr-o dorință absurdă de a nu renunța în niciun fel la putere, sunt în stare de orice, legal sau mai puțin legal, nicio măsură împotriva poporului român nefiind exclusă.
    Fără îndoială că încă de la apariția pe scena politică a țării, orice partid face totul pentru câștiga puterea și a guverna țara, singur sau chiar într-o coaliție, mai mult sau mai puțin solidă.
    Problema care se pune de fiecare dată vizează în primul rând capacitatea politică a partidului de a face un asemenea pas, precum și responsabilitatea sa în ansamblu, dincolo de personalitățile indivi-duale proprii, atrase prin diferite manevre sau chiar cu adeziuni sincere.
    Istoria recentă a partidului portocaliu al președintelui începe practic la sfârșitul anului 2004, când în coa-liția cu liberalii și trădarea conservatorilor au reușit să se impună pe scena politică a țării, au reușit să conteze ca partid politic.
    În mod practic, acest partid și-a început guvernarea în anul 2005 și chiar dacă pentru o perioadă de circa doi ani nu au avut miniștri în guvern, a condus țara, deoarece liberalii din dorinta de a nu rupe definitiv colaborarea cu președintele și partidul lui, a menținut în structurile centrale din ministare și mai ales pe plan local oamenii portocalii.
    În acest context, tot dezastrul țării, din ultimii 6 ani, poate fi imputat fără nicio re-zervă atât președintelui și oamenilor lui din acest partid, cât și celor care i-au susținut pe toată această perioadă.
    Planul lor este simplu, deoarece implică mai întâi redu-cerea nivelului de trai al populației, după care, vin tot ei și afirmă că au scos țara din criză și măresc salarii, acordă diferite facilități anumitor categorii sociale etc. Peste toate acestea va interveni mașina de vot, care va include mituirea populației, o propagandă agresivă, mincinoasă la adresa partidelor din opoziție, acțiuni de intimidare a celor mai marcante personalități înregimentate politic sau nu, care-i critică etc.
    Acest plan a început să fie pus în aplicare, unii politicieni din arcul guvernamental anunțând majorări de salarii și implicit un trai mai bun pentru români.
    De la început întreaga populație trebuie să realizeze că nu se pune problema majorărilor de salarii, ci doar poate o creștere care să acopere parțial tăierile din anul 2011.
    Cu alte cuvinte, din planul bine pus la punct, au trecut la realizarea primului pas pentru câștigarea unor voturi la alegerile viitoare și anume anunțarea unor ușoare majorări a câșigurilor actuale, diminuate în anul trecut.
    Cel de-al doilea pas va viza încercarea de intimidare a celor doi lideri marcanți ai opoziției, prin eventuale chemări la parchet, iar în cazul în care nu le reușește această manevră, vor aborda o altă strategie, respectiv blamarea principalelor personalități ale celor două partide. Astfel, la fiecare emisiune televizată, vor avea grijă să amintească de Năstase, Cătălin Voicu etc., fără a face nici cea mai mică referire la oamenii lor.
    Corupția este un fenomen care a existat și va exista permanent în lume, inclusiv în statele occidentale cu regimuri democra-tice recunoscte și luate de multe ori ca exemplu de autoritățile noastre. Important este, pentru orice guvernare, ca acest flagel să fie menținut la un nivel suportabil, și controlat într-o asemenea manieră încât să nu pătrundă în structurile politice sau guvernamentale de conducere a țării.
    Portocaliii vor avea grijă, deși repre-zintă cel mai corupt partid din România la momentul actual, să evite orice subiect legat de corupții lor, chiar dacă o țară întreagă a văzut furtul din Parlamentul României, iar parchetul a soluționat cauza prin neînceperea urmăririi penale, sau alte cazuri intens mediatizate.
    Cel de-al treilea pas este reprezentat de cadourile electorale care vor începe anul viitor, cadouri menite să adoarmă vigilența populației deja dezamăgită de guvernarea lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?