Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Uniţi, putem face cancerul să piardă


Să ne reamintim…

Suntem convinși că nu l-ați uitat pe Daniel, micuțul luptător de 4 anișori, bolnav de cancer, al cărui caz a fost descoperit de „Monitorul de Vrancea” și mediatizat în cadrul campaniei umanitare „Cancerul nu știe să aleagă”, inițiată pentru micuț. Suntem convinși că nu l-ați uitat, toți cei care ați citit despre povestea lui în ziar, toți cei care ați privit chipul lui Daniel, pe afișele și bannerele imense ce împânzeau orașul, acum aproape 7 luni, toți cei care ați cumpărat bilete la cele 2 evenimente din cadrul campaniei umanitare, toți cei care ați trimis un sms pentru Daniel, cei care din puținul vostru ați donat în una din urnele amenajate pentru el, cei care ați făcut un exercițiu de imaginație și v-ați pus pentru o secundă în locul părinților îndurerați, voi, care v-ați alăturat lui Daniel într-o luptă cruntă și nedreaptă, pentru a echilibra balanța, toți cei care nu v-ați motivat indiferență cu scuze, pe care nu le-am înțelege, dacă am fi noi cei care am cere, cu disperare, ajutorul! 
 
Povestea lui Daniel

Totul a început anul trecut, în mai. Daniel nu împlinise încă trei anișori și era singura bucurie a părinților săi.  Un băiețel sănătos și plin de viață, pentru care lumea se lasă descoperită prin „de ce-uri copilărești. 
La un moment dat, însă, destinul devine nemilos. O umflătură apărută la tâmplă, suspectată a fi de la oreion, a înrăutățit starea de sănătate a micuțului, îngrijorându-i pe cei 2 părinți. 
Aceștia au luat drumul spitalelor, iar pe 20 iunie 2010 au primit diagnosticul: Daniel are cancer: randomiosarcom embrionar de glandă parotidă dreaptă, grad IV… Totul s-a prăbușit… 
Åžocați de veste, părinții au decis să-și pună toată încrederea în Dumnezeu, conștienți fiind, că singurul lucru care le-ar putea aduce măcar un dram de alinare este speranța! Copleșiți de durere și fără posibilități financiare să-i asigure micuțului nici măcar alimentația potrivită, vitală în astfel de cazuri, părinții lui Daniel au început să caute, cu disperare, sprijin! 
Ajunși la Spitalul Fundeni, din București, la secția oncopediatrie, Daniel a început tratamente peste tratamente, cu injecții și păștile, citostatice… durere, teamă și transformări vizibile ale trupșorului chinuit de boală. Copilăria, atât de prețioasă, în viața unui om, s-a transformat, pentru Daniel, într-un cântec sfârșit prea devreme… o floare uscată înainte de termen… un sunet pierdut… iar poveștile și cântecele de leagăn au fost înlocuite cu termeni medicali, restricții de toate felurile și de plânsetele mamei îndurate.
Strigătul disperat de ajutor a ajuns până la urechile noastre; impresionați de povestea micuțului și fascinați de pofta lui molipsitoare de viață, nu am putut rămâne indiferenți și am decis să publicăm cazul lui Daniel, atât că pe o lecție de viață, cât și în speranța colectării unor fonduri.

Vrâncenii au răspuns apelului umanitar
 
Gestul nostru a avut ecou, iar la scurt timp, la inițiativă Asociației „Marian Spînu”, ne-am mobilizat și am pus bazele unei campanii uma-nitare, „Cancerul nu știe să aleagă”, prin care să-i oferim posibilitatea unei lupte fair-play cu boala: să se poată hrăni cum trebuie, să facă toate analizele și tratamentele și să aibă parte de atenția unui specialist desăvârșit, care i-ar putea oferi șansa să trăiască, iar această experiență să de-vină, pentru Daniel, doar un vis urât. 
Campania a avut loc în luna decembrie a anului trecut și a constat în două evenimente, finalizate cu succes, cu ajutorul oamenilor cu suflet, care au înțeles că boala nu ține cont de statut, de culoarea pielii, de vârstă sau alte criterii și că oricând și ei se pot află în locul celor care acum, ne roagă cu disperare să-i ajutăm! Primul eveniment din cadrul campaniei „Cancerul nu știe să aleagă”, turneul de fotbal pentru copii, s-a fina-lizat 12 decembrie 2010, la Sala Polivalentă cu un meci caritabil între echipă Voința DEEP SERV și Dinamo București, fostele glorii, un eveniment care dincolo de spectacolul de excepție oferit, a sensibilizat întreagă sală; Daniel a fost prezent și pe lângă gingășia specifică unui copil de nici 4 anișori a impresionat prin energie, voința, poftă de viață și maturitate. Deși micuț, Daniel a înțeles că nu e singur, că toți cei peste 1200 de spectatori au venit acolo pentru el, ca să-l susțină, și i-a răsplătit cu aplauze și zâmbete de bucurie.
Al doilea eveniment, concertul caritabil, de pe 16 decembrie, a avut loc la Teatrul „Mr. Gh. Pastia”, unde invitații speciali, PAS-TORALA MARE, dirijată de prof. dr. Dumitru Sandulachi, DIRECÅ¢IA 5 și PRO-VINCIALII, au ridicat sala în picioare.

Daniel nu mai este singur

Suma de bani strânsă în urma campaniei a fost folosită atât pentru întreținerea lunară a micuțului, cu alimente, hăinuțe, jucării și toate cele necesare, cât și pentru medicamente, tratamente, analize de tot felul, etc. mult prea costisitoate pentru fami-lia Drăgoi. 
Au urmat serii chinuitoare și extrem de dureroase de chimioterapie și radioterapie, însă Daniel nu s-a plâns, indiferent că unele dintre ele „erau greu de suportat chiar și pentru un adult”, după spusele dnei. dr. Roxana Milcu, medicul oncolog care l-a tratat, la Spitalul Fundeni.  În scurt timp, micuțul luptător a câștigat admirația și afec-țiunea tuturor și a uimit prin maturitatea și dorința arzătoare de a trăi, luându-se la trântă cu cea mai temută boală… ca un om mare!
 Zi după zi, săptămână după săptămână, lună după lună, balanța se înclină, iar șansele lui Daniel creșteau…
 
Verdictul

Pe 24 iunie 2011, Daniel este trimis de către „părinții săi adoptivi”,  reprezentanții Asociației „Marian Spînu”, în Turcia, la clinica ACIBADEM, recunoscută ca oferind cele mai performante servicii din medicină, în tratamentul tumorilor, utilizând tehnologii de ultimă oră, precum cele imagisitica robotizata numită CYBERKNIFE.
După o serie complexă de analize (RMN, PET CD, consultații, etc.) s-a întocmit un consiliu format din cei 3 medici, care l-au consultat pe Daniel, oncologist, ORL-ist și radioterapeut, iar pe data de 12 iulie, au trimis raportul medical, semnat de dl. dr. oncologist radiolog Halo Basak Ozkok, în care, declară, oficial, că Daniel a răspuns pozitiv tratamentului oferit de către medicii români,  la Spitalul Fundeni, în prezent nemaiexistând celule canceroase, în corpul micuțului. Cităm: „Scan-ul PET-CT a arătat un răspuns metabolic total și s-a decis să nu i se mai administreze tratament local; se recomandă un control de rutină, din 3 în 3 luni”.
De asemenea, conform reprezentanților Asociației „Marian Spinu”, care s-au ocupat îndeaproape de caz și de toate demersurile, inclusiv de plecarea lui Daniel în Turcia, au menționat că  odată cu analizele lui Daniel, doctorii de la clinica ACIBADEM au transmis „o caldă strângere de mână medicilor din România, în special celor care l-au tratat pe micut”, respectiv dna. dr. Roxana Milcu, medicul oncolog și dna. conf. dr. Monica Dragomir, șefa secției de Oncopediatrie, Spitalul Fundeni.
Pentru prima oară, Simona Drăgoi, mama lui Daniel, a plâns de fericire! Stăpânindu-și cu greu lacrimile, aceasta declară: „Îi mulțumesc zi și noapte lui Dumnezeu și mă rog că toți cei care au fost alături de Dani să fie sănătoși și binecuvântați!”. 
Va urma o perioadă de recuperare pentru Daniel, starea lui de sănătate fiind monito-rizată în permanență, de către medici. Lupta lui Daniel, pentru o viață normală continuă, însă va avea parte, în conti-nuare, de sprijin. E greu să lupți de unul singur, cu o astfel de boală nemiloasă, e greu, că în această lume meschină să mai crezi în miracole, e greu să te ascunzi de realitatea dureroasă: 500 de copii sunt diagnosticați cu cancer, anual, numai în România, e greu să crezi că povestea lui Daniel poate fi și povestea ta sau a copilului tău! Daniel va veni acasă, în curând, și va aduce cu el o lecție de viață pentru noi toți: CANCERUL NU ÅžTIE SÄ‚ ALEAGÄ‚, cancerul e nemilos, însă numai indiferența condamnă un copil bolnav, la moarte sigură! Încheiem această poveste cu îmbrățișări calde din partea lui Daniel și sincere mulțumiri și felicitări, din partea inițiatorilor campaniei umanitare „Cancerul nu știe să aleagă”, pentru toți cei care au au pus umărul la inițiativa noastră: dl. Marian Oprișan, dna. dr. Ro-xana Milcu, dna. conf dr. Monica Dragomir, Consiliul de medici din Turcia, de la Clinica ACIBADEM, precum și reprezentanții clinicii (Ana Herkmen – de la Grupul de Asistentă Medicală Acibadem;  Semra Selim – de la Spitalul Maslak Acibadem), Caspro, Pandora Sport Hotel, Laris, Promenada Mall, Optimum Communication, Umo Serv, Grup DEEP SERV G.I.E., OTP Bank, Smart Group Solutions, Restaurant „Intim”, Restaurant „Casa Elena”, Teatrul „Maior Gheorghe Pastia”, Direcția de Tineret și Sport, Clubul „Dinamo București”, Casa de modă „Valentina”, membrii Clubului „Impact”, din cadrul Liceului Pedagogic, dl. Mihail Copaci, etc. Mulțumiri, de asemenea, tuturor celor care au participat la evenimente, care din puținul lor au donat pentru Daniel, tuturor celor care au înțeles că oceanul este format din pi-cături!

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?