Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628
Ediția: Luni 20 Mai 2024. Nr. 6628

Finanţiştii şi vameşii intră în examen


Finanțiștii și vameșii vrânceni susțin, astăzi, proba scrisă din cadrul testării profesionale care va stabili ultimii funcționari care vor pleca din sistem. Însă este doar un prim val al disponibilizărilor anunțate pentru 2011. În toamnă este așteptată a doua reorganizare la nivelul Ministerului Finanțelor Publice și implicit noi concedieri. La testarea din Finanțe vor participa chiar și muncitorii, care trebuie să învețe legislația de protecția muncii, de apărare împotriva incendiilor dar și „Manualul instalatorului sanitar”.

La Fiscul vrâncean sunt vacante 12 posturi pentru care s-au înscris 26 de persoane. Pentru funcționarii publici sunt cinci posturi vacante iar pentru personalul contractual sunt 7 posturi vacante. Cei mai mulți candidați sunt pentru postul de referent superior, respectiv 4 funcționari pe postul de la Serviciul Colectare și executare silită persoane fizice. De asemenea, pentru referent principal sunt 7 înscriși pentru 3 posturi. Doi candidați pe post sunt pentru cel de referent asistent. În ceea ce privește personalul contractual, sunt doi concurenți pentru un post de muncitor și 8 pentru cele 6 posturi de șoferi.
Comisia de examinare condusă de directorul adjunct Eugen Ciorici îi are ca membri pe trezorierul șef Marina Constanța și Elena Cenușă. „Componența comisiilor de examinare și de contestație a fost stabilită prin ordin al președintelui ANAF”, a afirmat directorul Direcției Ge-nerale a Finanțelor Publice (DGFP) Vrancea, Ion Ghionea. Acesta a precizat că, în urma reorganizării, la nivelul DGFP își pierd locul de muncă 24 de persoane la care se adaugă o femeie de serviciu angajată cu jumătate de normă la Administrația din Mărășești. Conform noii organigrame, a dispărut 20% din numărul de posturi de la DGFP, respectiv 409 posturi, comparativ cu 517 la începutul anului.

Vameșii dau examen la Iași

15 vameși vrânceni vor susține proba scrisă la Iași pentru cele șapte posturi vacante la Direcția Județeană de Accize și Operațiuni Vamale din Focșani. Astăzi se va susține proba scrisă pentru patru posturi de inspector vamal, două la Biroul Auto-rizări și câte unul la Compartimentul Drepturi de Proprietate Intelectuală și Compartimentul Analiză de Risc, Accize și Operațiuni Vamale. Pentru posturile de la Biroul de Autorizări sunt înscrise cinci persoane iar pentru celelalte câte doi funcționari. Mâine, 19 iulie, va avea loc proba scrisă pentru postul de inspector vamal grad profesional principal de la Biroul Auto-rizări. Pentru acest post s-au înscris doi funcționari, Ionel Rizea și Ioana Ilie. Pe 20 iulie va fi proba scrisă pentru două posturi de controlor vamal grad profesional superior la compartimentul Control Documentar și biroul Autorizări, unde sunt înscriși patru funcționari.

Candidații certifică răspunsurile la interviu

Examenul scris al vameșilor va avea loc la Universitatea de Åžtiințe Agricole și Medicină veterinară „Ion Ionescu de la Brad”. Președintele comisiei de examinare este Anda Ancuța Macovei, director la Direcția de Tehnologia Informației, Comunicații și Statistică. Lucrările se corectează în termen de 24 de ore iar rezultatele se afișează la sediul locațiilor unde se desfășoară proba și pe site-ul instituției. „În termen de 24 de ore de la data afișării rezultatelor probei scrise, candidații nemulțumiți pot face contestație la comisia de soluționare a contestațiilor”, se arată în regulamentul de organizare a testării profesionale. Pentru inteviu, criteriile de evaluare sunt abi-litățile de comunicare, capacitatea de analiză și sinteză, abilităție impuse de funcție. „Întrebările și răspunsurile la interviu se consemnează în scris de secretarul comisiei de examinarea și se semnează de membrii acestei comisii și de candidat”, precizează regulamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?