Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Planul lui Hitler pentru a stopa răspândirea bolilor cu transmitere sexuală


Adolf Hitler a comandat păpuși gonflabile pentru trupele sale, pentru a limita răspândirea bolilor venerice în rândul soldaților săi, pe care aceștia le contractau în mod frecvent de la prostituate. Savanții naziști au conceput „reconfortante sintetice” pentru soldații germani care se distrau puțin prea mult în Paris. Problema era atât de gravă, încât aceste boli vene-rice îi împiedicau pe soldați să-și îndeplinească datoria pe front.
Proiectul păpușilor gonflabile a început în 1940, după ce liderul SS Heinrich Himmler a constatat: „Cel mai mare pericol din Paris este răspândirea și prezența ce nu poate fi controlată a prostituatelor – ele își agață clienții în baruri, săli de bal și în multe alte locuri. Este de datoria noastră să îi împiedicăm pe soldați să-și riște sănătatea de dragul unei aventuri”.
Hitler a aprobat personal planul prin care ordona fabricarea acelor păpuși gonflabile, blonde cu ochi albaștri, care, atunci când nu erau umflate, erau suficient de mici pentru a încăpea într-un buzunar.
Ele au fost testate de soldații aflați pe insula Jersey, situată în apropiere de coas-tele Normandiei, aflată în acea perioadă sub ocupație nazistă. Himmler a fost atât de impresionat, încât a ordonat 50 de astfel de păpuși pentru propriile sale trupe.
Însă proiectul a fost anulat în 1942, după ce soldații germani au refuzat să ia cu ei pe front acele păpuși, din cauza rușinii pe care o resimțeau atunci când erau capturați de soldații britanici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?