Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Protest cu sânii goi faţă de reforma pensiilor


Mai multe militante ale mișcării ucrainene FEMEN, cunoscută pentru acțiunile sale de protest insolite, au pătruns marți în curtea Parlamentului de la Kiev și au protestat cu sânii goi, imitându-i în gesturile lor pe toreadori, pentru a denunța proiectul privind prelungirea vârstei de pensionare, care urmează să fie adoptat în cursul acestei săptămâni, relatează AFP. Trei tinere, cu coroane de flori pe cap, potrivit portului popular ucrainean, au trecut de gardul din fier forjat al intrării principale a Parlamentului de la Kiev și s-au îndreptat spre mijlocul curții. Îmbrăcate în pantaloni negri și cu o mică vestă ce le acoperea brațele și ceafa, femeile, cu sânii goi, au alergat prin curte prin fața polițiștilor, fluturând o bucată de pânză roșie cum fac toreadorii în arenă, fiind rapid interpelate.
‘’Acțiunea noastră vizează această reformă a brutelor. Oamenii nu vor supraviețui pur și simplu până la vârsta pensionării’’, striga o militantă a FEMEN.
Proiectul guvernamental de reformă a pensiilor, care trebuie adoptat în ultimă lectură joi, prevede îndeosebi creșterea treptată a vârstei de pensionare de la 55 la 60 de ani pentru femei și de la 60 la 62 de ani pentru bărbați, pentru salariații din sistemul public.
Adversarii acestui proiect foarte nepopular spun că un număr mare de ucraineni vor muri înainte să atingă vârsta de pensionare într-o țară unde speranța de viață este de 62 de ani pentru bărbați și 74 de ani pentru femei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?