Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Averile ilicite ar putea fi confiscate dacă nu se dovedeşte provenienţa


Bunurile provenite sau aparținând unor persoane acuzate de fapte ilicite vor fi confiscate dacă nu se dovedește de către cel care le deține proveniența licită a acestora, iar Uniunea Social Liberală a finalizat textul proiectului de lege privind confiscarea averilor dobândite ilicit, a anunțat luni președintele PSD, Victor Ponta.
‘Este un text făcut de colegi ai mei, Valeriu Zgonea (deputat PSD – n.r.) și Dan Åžova (senator PSD – n.r.) și însușit de USL. Este o lege care transpune în practică sistemul practicat la nivel european, dar și în Statele Unite ale Americii, un sistem prevăzut în Directiva cadru 2012-2005 a Consiliului Uniunii Europene’, a precizat Ponta, la finalul Biroului Permanent Național al PSD.
El a făcut un apel către președintele PDL, Emil Boc, dar și către parlamentarii PDL, pentru a vota acest proiect de lege. ‘În mod sigur, cei de la UDMR și minorități nu au nimic împotrivă. Va fi un semnal important pe care îl dăm comunității europene, comunității internaționale. Un vot unanim în Parlament pentru acest proiect de lege ar arăta determinarea clasei politice românești și nu doar păstrarea într-un domeniul de dispută demagogică. (…)Fac un apel ca, de această dată, să nu meargă din nou pe demagogie, ci să meargă pe lucruri concrete’, a spus liderul PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?