Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

De la închisoare, într-un centru pentru bolnavi psihic


Gelu Slavu este singurul inculpat arestat preventiv pentru tentativă de omor care nu a fost trimis în judecată. Toate acestea pentru că omul suferă de o boală psihică, motiv pentru care judecătorii Tribunalului Vrancea au decis să ia măsura internării sale într-un centru de specialitate. Acest lucru a fost consemnat și de inspectorii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) în raportul pe care l-au întocmit în urma controlului efectuat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea. „În perioada supusă controlului, la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea a fost înregistrată o cauză cu un inculpat arestat preventiv, netrimis în judecată, privind săvârșirea infracțiunii prevăzută de articolul 20 raportat la articolul 174 Cod Penal”, se arată în raportul întocmit de inspectorii CSM.
Gelu Slavu este din Anghelești. În noaptea de 24 spre 25 martie 2010, el l-a înjunghiat pe unul dintre prietenii fiului său. Omul a fost prezentat instanței cu pro-punerea de arestare preventivă, care a și fost admisă. După ce l-a  înjunghiat pe tânăr, bărbatul le-a spus anchetatorilor că a comis fapta pentru că l-ar fi văzut pe Satana în fața ochilor.
De altfel, cu un an în urmă, el a sunat și la numărul de urgență 112 pentru a anunța că are draci în pod. Åži fiii bărbatului au spus anchetatorilor că tatăl lor nu prea este întreg la minte. Unul dintre băieții săi a fost cel care a anunțat poliția, imediat după comiterea faptei de tentativă de omor.
În data de 24 martie, băiatul său venise acasă cu un prieten. Seara au cinstit câteva păhărele, după care au mers la culcare. În timpul nopții, Gelu s-ar fi trezit și, fără motiv, și-a înjunghiat oaspetele. Victima a fost dusă la spital și operată.
În același raport al inspecției CSM se mai arată că în anul 2009 s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în nouă cauze și infirmarea în 12 cauze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?