Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Lucica Chiper şi-a cumpărat recent teren în Focşani


Consilierii locali au reușit să-și depună declarațiile de avere și de interese până la data limită de depunere, 15 iunie. Dacă unii au copiat declarațiile din anii precedenți, alții au făcut achiziții noi în ultimele 12 luni. Singurul consilier care a reușit ca pe timp de criză să achiziționeze teren intravilan este Lucica Chiper, șeful Secției de Drumuri Naționale Vrancea (SDN).

Fie că au avut ceva de adăugat în declarația de avere sau de interese, fie că doar au copiat din vechile documente, consilierii locali s-au achitat de obligația de a depune până la 15 iunie declarațiile aferente anului precedent. Dacă unii aleși au constatat că în ultima perioadă lucrurile nu au mers prea bine din punct de vedere financiar, Lucica Chiper și-a cumpărat chiar în acest an un teren intravilan în Focșani care are o suprafață de 434, bănuim noi, de metri, pentru că în declarație nu scrie unitatea de măsură. Acesta nu este singurul teren pe care îl deține „șefa” de la Drumuri Naționale. Chiper mai are un teren dobândit în 2005, tot în Focșani, dar de acestă dată prin schimb și nu prin contract de vânzare cumpărare așa cum s-a întâmplat anul acesta. Se vede treaba că PDL-iștilor nu le merge deloc rău, chiar dacă populația a ajuns la un grad îngrijorător de sărăcire. Așadar, dacă în urmă cu șase ani, alesul local se descurca doar prin schimburi, de când a venit la Drumuri Naționale a trecut la nivelul următor, cumpărare directă. Are și de unde!
Pe lângă venitul de aproape 4.000 de lei pe lună încasat din funcția de șef, Lucica Chiper mai are și o afacere cu tablouri, goblenuri, rame și alte obiecte de artă din care a încasat în anul 2010 suma de 21.808 lei dividende. Se vede treaba că românii se cam înghesuie la cultură în timp ce copiii merg desculți la școală. Veniturile totuși nu se opresc aici. Din funcția de consilier local, Lucica Chiper a primit anul trecut 2.464 de lei pentru că a fost prezentă la ședințele de Consiliul Local. Totodată, conform declarației de interese, șefa SDN Vrancea mai este și secretar executiv la Biroul Permanent Județean PDL Vrancea și primvicepreședinte la Organizația de Femei a PDL Vrancea.

Tănase s-a îmbogățit de când e partidul la putere

Nici consilierul local Nicu Tănase nu poate vorbi despre lipsuri de când PDL-ul este la conducerea țării. Nicu Tănase deține în total peste 9.000 de metri pătrați de teren cumpărat împreună cu soția în Soveja și Suraia, intravilan sau agricol. Nici la capitolul depozite bancare alesul local nu stă rău. Are economii la instituții bancare în cunatum total de 25.000 de lei, ultimul și cel mai „gras” deschis în 2010. Dacă în anii de criză consilierul a reușit o așa performanță, în 2006 își cumpăra un autoturism în leasing la care termină de plătit chiar anul acesta. Așadar, înțelegem că la PDL criza a fost înainte de 2007, dar a trecut. În 2010, conform declarației de avere, din salariul de inspector șef la Autoritatea Rutieră Română, Tănase a câștigat 81.274 de lei, adică 6.772 de lei pe lună. Alături de soție, în anul care a trecut, alesul local a câștigat în total 133.362 de lei din indemnizația de consilier local plus salariul de la ARR, indemnizația de examinator de la Centre de Pregătire Profesională, dar și salariul de consilier principal la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură al soției. Conform declarației de interese, Nicu Tănase este președintele PDL Focșani și primvicepreședinte PDL Vrancea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?