Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Conferinţă pe tema medierii comerciale


Camera Mediatorilor Vrancea împreună cu deputatul Alina Gorghiu, mediator autorizat, va organiza în ziua de 11 iulie a.c., la Focșani o conferință a mediatorilor în cadrul căreia va fi lansată prima carte dedicată medierii comerciale, intitulată „Medierea – Oxigen pentru afaceri”. Evenimentul va avea loc la Hotel Amadeus.
„Apelați la mediator atunci când vă confruntați cu un litigiu. Este sfatul pe care îl dau românilor, persoane fi-zice și juridice. Printre prioritățile mandatului de parlamentar am așezat scoaterea din anonimat a profesiei de mediator și aducerea medierii în atenția românilor, sătui de instanțe aglomerate, termene amânate și cheltuieli  suplimentare. Pot spune că suntem pe drumul cel bun, dar și că mai avem etape importante de parcurs.
Una dintre ele este pregătirea acelora care vor să devină mediatori autorizați. Iată de ce evenimentul acesta are dublu rol: lansare de carte și curs de formare profesională continuă, fiindu-i acordate puncte de către Consiliul de Mediere”, a declarat, în pregătirea evenimentului, Alina Gorghiu.
La acest eveniment pot participa mediatorii auto-rizați și cei în curs de autorizare din Vrancea dar și din țară, oameni de afaceri, reprezentanți ai MAI, procurori, judecători, notari, avocați, medici, reprezentanți mass-media, reprezentanți ai Inspectoratului Åžcolar, autorități ale statului, reprezentanți ai instituțiilor publice și alte persoane interesate. „Oportunitățile pe care această nouă profesie le aduce sunt restabilirea relațiilor dintre părți, recupe-rarea taxei de timbru, rapiditatea soluționării unui conflict, confidențialitate”, ne-a spus Cătălina Anghene, mediator autorizat.
Tematica acestei confe-rințe pune accent deosebit pe practica în domeniu, și vor fi expuse pe rând probleme procedurale din domeniul afacerilor, comercial, civil, penal și familial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?