Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Primele prototipuri de B-Max, asamblate de Ford la Craiova


Ford a început la uzina de la Craiova producția primelor prototipuri B-Max realizate în România, urmând ca pe durata verii să asambleze peste 70 de astfel de mașini. Kit-urile de asamblare a prototipului B-Max provin de la uzinele Ford din Germania, unde au fost produse modelele de prezentare a modelului la Salonul Auto de la Geneva. Prototipurile la care lucrează angajații Ford Craiova vor fi testate în următoarele luni în Belgia, la centrul Ford de încercări din Lommel, precum și în țări cu forme de climă extremă. De asemenea, mașinile de test vor putea fi văzute în această vară și pe șoselele din România. După finalizarea etapelor de încercări, mașinile vor fi distruse în întregime. Testele cu prototipurile noului model sunt premergătoare începerii producției de serie a automobilului, programată pentru prima parte a anului viitor.
B-Max este un monovolum de clasă mică, model al cărui concept a fost prezentat pe 1 martie la Salonul Auto de la Geneva. B-Max va fi construit exclusiv în România. La sfârșitul lunii martie, la uzina de la Craiova a fost finalizată instalarea liniilor de producție, atât cea pentru mo-delul B-Max, cât și pentru noile motoare Eco Bust de un litru, cel mai mic și performant motor produs de constructorul american. Ford a cerut Guvernului, în 2010, prelungirea cu un an a termenelor contractuale privind investițiile și parametrii de producție care trebuiau atinși la Automobile Craiova până în septembrie 2011, invocând criza financiară.
Potrivit contractului inițial semnat cu Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Sta-tului, Ford România trebuia să ajungă într-un interval de patru ani, până în septembrie 2011, la un volum de producție de peste 250.000 unități, în caz contrar compania americană urmând să plătească statului daune de până la 25% din valoarea achiziției Automobile Craiova. Uzina Ford de la Craiova a produs în primele patru luni ale acestui an aproape 3.000 de unități din modelul de autoutilitară ușoară Transit Connect. Constructorul auto a investit până în prezent 450 de milioane euro în operațiunile pe care le desfășoară la Craiova, proiect pentru care compania americană s-a angajat prin contractul de privatizare să aloce 675 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?