Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Motocicliştii provoacă insomnii focşănenilor


Odată cu venirea sezonului cald, motocicliștii au început să polueze fonic principalele artere rutiere ale Focșaniului. Ei ambalează motoarele la maxim și produc un zgomot greu de suportat, în special seara. Locuitorii de pe Bulevardele Unirii și București au început deja să se plângă de zgomot, care le provoacă insomnii. „Au apărut motocicliștii și odată cu ei și zgomotul insuportabil. Noi știm de anul trecut care este treaba și văd că au început din nou. Nu spune nimeni să nu fie motociclete pe stradă, dar pe la ora 22.00, când îi auzi cum ambalează motoarele, iar copiii dorm, nu prea îți convine. Nu am nimic cu ei, dar să ne respecte și nouă somnul. Noi, aici, la ANL, trebuie să dormim cu geamul deschis, pentru că este foarte cald și vă dați seama cum se aude când trec câte doi, trei cu motoarele turate la maxim. Ai impresia că se dărâmă casa”, ne-a declarat un focșănean.
Mai mult, unii dintre motocicliști se mai dau și în spectacol și pleacă de pe loc pe o singură roată. Acest lucru se întâmpla chiar joia trecută, la intrarea în Focșani dinspre Golești. În unele seri, motocicliștii, câte șapte, opt la număr, se aliniază la semafor, ambalează motoarele la maxim până când se face culoarea verde, iar când pleacă ai senzația că 10 avioane trec pe deasupra.
Polițiștii spun că deocamdată nu au primit reclamații de la focșăneni la adresa motocicliștilor. „Deocamdată nu am primit nicio sesizare în acest sens. Noi facem verificări în trafic și de fiecare dată când sunt motocicliști sau conducători de mopeduri în trafic, îi oprim și îi verificăm. Acolo unde sunt găsite nereguli sau unde se constată că acești participanți la trafic nu sunt echipați corespunzător, aplicăm sancțiuni”, a precizat inspectorul principal Săndel Stoica, din cadrul Biroului Rutier.

Pânde și reclamații 

În vara anului trecut, focșănenii au mers în audiență la primar și au reclamat zgomotul infernal produs, noapte de noapte, de motocicliști. Oamenii spuneau atunci că „motocicliștii ne-au înnebunit de cap. Defilează în miezul nopții, ambalează motoarele și nu mai spun de limitele de viteză pe care le încalcă”. Polițiștii i-au pândit de nenumărate ori pe motocicliști din balcoanele blocurilor situate pe cele două bulevarde, iar atunci când le-au dat de urme i-au amendat. Anul trecut, s-a luat măsura interzicerii circulației motocicletelor pe străzile principale după ora 22.00.

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?