Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

GALERIE FOTO: Polițiștii au mers în Piața Moldovei și în talcioc pentru a discuta cu oamenii despre furturi și înșelăciuni


În cadrul evenimentului „Săptămâna prevenirii criminalității”, aflat la ediția a X-a, ziua de ieri a fost dedicată prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, polițiștii vrânceni desfășurând activități de prevenire în toate subunitățile urbane și rurale. În Focșani, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și cei ai Serviciului de Ordine Publică au desfășurat activitățile de informare în Piața Moldovei și în talcioc. Acestea au avut drept scop creșterea gradului de informare a populației cu privire la modalitățile de prevenire a infracțiunilor de tâlhărie și de înșelăciune.
           Pentru a reduce riscul de a deveni o victimă a tâlhăriei, polițistii vă recomandă câteva măsuri de siguranță:
–    Aveți grijă la ceea ce se întâmplă în jurul dumneavoastră atunci când vă aflați pe stradă. Nu vă lăsați distrași de citirea presei sau de accesatul internetului și evitați să folosiți telefonul mobil pe stradă. Neatenția poate atrage interesul infractorilor!
–    Pe stradă, păstrează-ți poșeta pe umăr, lipită de corp și protejată cu brațul.
–    Când mergeți pe trotuar în apropierea carosabilului, țineți geanta pe umărul opus străzii, pentru a evita smulgerea ei de către infractorii bicicliști sau motocicliști.
–     Fiți prudenți cu persoanele care vă abordează sub diverse pretexte sau vor să vă distragă atenția. Păstrați întotdeauna o distanță care să vă ofere siguranță, în caz că acestea vor încerca să vă smulgă bijuteriile sau telefonul.
–    Când vi se pare că cineva vă urmărește, verificați acest lucru, traversând strada. Dacă individul respectiv alege aceeași rută, îndreaptați-vă spre o zonă aglomerată sau intrați într-un magazin. Cerți sprijinul Poliției!
–    Evitați să mergi la ore târzii în parcuri, locuri izolate sau întunecate. Dacă locuiți la periferie și mergeți pe stradă după lăsarea întunericului, încercați să fiți însoțiți de mai multe persoane sau de cineva care vă poate proteja și alegeți, pe cât posibil, străzi iluminate.
–    Nu cumpărați produse cu o proveniență dubioasă, pentru a nu încuraja infractorii să-și continue activitatea ilegală.

Pentru prevenirea infracțiunilor de înșelăciune, polițiștii vă recomandă să nu dați curs unor apeluri sau mesaje fără o verificare atentă a celor semnalate!
–    Manifestați prudență și verificați dacă ceea ce vi se comunică prin telefon este adevărat, prin apelarea serviciilor de relații cu clienții ale operatorului de telefonie mobilă;
–    Nu dați dovadă de credulitate atunci când suneți contactat telefonic de persoane care pretind a fi reprezentați ai diferitelor firme;
–    Nu dați curs solicitărilor venite din partea persoanelor pe care le cunoașteți doar prin intermediul telefonului;
–    Nu achitați sume în avans pentru ridicarea unor premii;
–    Nu comunicați informații personale confidențiale (CNP, serie buletin, conturi bancare, parole, etc);
–    În situația în care sunteți contactat de o persoană care pretinde că vă este rudă și solicită sume de bani pentru rezolvarea unor probleme grave, apelați imediat ruda respectivă (pe numărul pe care îl cunoașteți) pentru a verifica aspectele aduse la cunoștință telefonic.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?