Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Începe Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a


Absolvenții claselor a VIII-a susțin, astăzi, prima probă din cadrul examenului de Evaluare Națională, cea la Limba și Literatura Română. Pentru a clarifica ultimele detalii, directorii unităților școlare au fost convocați, ieri, la Inspectoratul Åžcolar Județean.
Candidații vor trebui să se prezinte în sala de examen la ora 8.30 având asupra lor doar cartea de identitate, iar la ora 9.00 va începe examinarea propriu-zisă, care va dura două ore. Doi elevi, unul de la Mărășești și un altul de la Åžcoala nr. 3 Focșani, vor susține examenele în prezența membrilor unor comisii speciale, dat fiind că ei sunt bolnavi. În tot acest timp, directorii unităților de învățământ au datoria să se preocupe ca toți elevii să fie prezenți în sălile de examen, tot în grija directorilor fiind și ca aparatura de comunicare să fie pregătită din timp, în așa fel încât subiectele să ajungă în timp util și fără a fi generate probleme de niciun fel, cu respectarea întocmai a metodologiei examenului.
Potrivit șefilor Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, președinții centrelor de examinare vor trebui ca în termen de trei zile să prezinte rapoartele cu toate datele probelor Evaluării Naționale, la comisia județeană. Lucrările scrise ale candidaților se vor arhiva pe o perioadă de doi ani în unitatea de învățământ, iar catalogul cu notele de la examene se va păstra pentru o perioadă nedeterminată. Respectarea tuturor acestor măsuri de precauție, stabilite prin metodologia de examen, va fi monitorizată de Oana Ciuti, oficial în cadrul Ministerului Educației Cercetării Tineretului și  Sportului.
Ca centru de contestații a fost numită Åžcoala nr. 3 din Focșani, deoarece este mai aproape de sediul Inspectoratului Åžcolar Județean. ,,Examenul trebuie să se desfășoare în condiții normale. Să faceți instruire mâine dimineață (în această dimineață – n.r.) cu supraveghetorii, iar la tragerea la sorți să faceți în așa fel ca profesorii supraveghetori să nu fie aceiași la clasă la ambele probe”, a declarat inspectorul școlar general adjunct Maria Lupu, președintele comisiei județene a examenului de Evaluare Națională.
Elevii vor susține ultima probă, cea la matematică, miercuri, 22 iunie. Pe data de 24 iunie vor fi afișate primele rezultate, iar în aceeași zi se vor putea depune contestațiile, în intervalul orar 14.00-18.00. În zilele de 25 și 26 iunie vor fi rezolvate contestațiile, iar pe 27 iunie vor fi afișate rezultatele finale. În funcție de rezultatele obținute la Evaluarea Națională și de mediile din anii de gimnaziu, elevii vor fi repartizați la liceu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?