Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629
Ediția: Marți 21 Mai 2024. Nr. 6629

Podeţe şi drumuri rupte de ploi


Ploile din ultima vreme au lăsat urme în localitățile din zona de munte a județului. În luna mai, dar și la începutul lunii iunie, ploile torențiale au distrus trei poduri doar în comuna Negrilești. Situația a fost adusă de două ori la cunoștința celor responsabili, respectiv a prefectului Ion Oprea care este și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dar și în atenția celor de la Serviciul de Gospodărire a Apelor. Cu toate acestea, nicio comisie de analiză nu a binevoit să se deplaseze până la Negrilești pentru a analiza situația.
Dacă cei cu atribuții pe această linie nu s-au gândit să meargă până acolo pentru a vedea despre ce este vorba, de bani pentru reparații nici nu poate fi vorba. Primarul comunei Negrilești, Ion Văsuian spune că a trimis două informări către comisia de analiză dar nu a primit niciun răspuns.
„În noaptea de 16 spre 17 mai a venit o viitură și a distrus trei poduri. Este vorba de un pod cu o deschidere de 10 metri unde apa a luat tuburile. Acesta este situat la confluența dintre pârâul Purcăreț și Tivitău. Acest pod a fost distrus în totalitate. De asemenea, podul de la Crăciuneasa, cu o deschidere de 4 metri a fost distrus complet iar podul din punctul „Gâf” cu o deschidere de 6 metri a fost distrus în proporție de 30%. Oamenii sunt nevoiți să meargă prin apă ca să poată ajunge la proprietăți”, a afirmat Ion Văsuian.
Doar în comuna Negrilești, șuvoaiele de apă au spălat balastul pe o distanță de cel puțin 10 kilometri. Primarul Ion Văsuian a precizat că, pe data de 17 mai, a făcut o informare referitoare la pagube dar nimeni nu s-a deranjat să meargă până la Negrilești pentru a vedea despre ce este vorba. Pe data de 2 iunie o altă ploaie a adâncit șanțurile pe străzile din localitate. „Am trimis din nou rapoartele de constatare și nimic. Comisia de dezastre nu a venit nici a doua oară. Pagubele se ridică la suma de 500 mii lei. Aici au fost pagube și în 2005 și în 2010 dar nu am primit absolut niciun ban de la Guvern. În anul 2005 chiar a fost o hotărâre de Guvern și trebuia să primim bani dar nu am primit absolut nimic”, a adăugat Ion Văsuian.
Comuna Negrilești nu a fost singura afectată de ploile din această primăvară. Situația nu este mai bună nici la Gura Caliței însă nimeni nu face nimic. Ce le pasă guvernanților că locuitorii din cătunele Vrancei nu au drumuri de acces spre locuințe iar dacă cumva se îmbolnăvesc ambulanța nu poate ajunge până la ei sub nicio formă. Guvernul alocă bani, dar nu pentru locuitorii din comunele unde primarii sunt de altă culoare decât cea portocalie. În schimb, guvernanții fac parcuri de miliarde de euro, săli de sport și alte investiții inutile țăranilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?