Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Locuinţă prădată de hoţi


O femeie din Câmpuri și-a găsit locuința prădată de hoți, după ce s-a întors din străinătate. Zilele trecute, polițiștii din localitate au fost sesizați de o localnică despre faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție în locuința sa și au sustras bunuri în valoare de aproximativ 1.000 lei. Ajunși la fața locului, oamenii legii au constatat că aspectele sesizate de femeie se confirmă, iar hoții au intrat în locuință prin forțarea ușii de acces.
Partea vătămată nu știe când i-a fost spartă casa, dat fiind că în perioada februarie-iunie a fost plecată în străinătate. Oamenii legii încearcă acum să dea de urma autorilor.
Nu este prima dată când vrâncenii plecați peste hotare își găsesc casele goale atunci când se întorc acasă. În luna martie, polițiștii din Odobești au reușit să destructureze un grup infracțional format din trei tineri, care din luna decembrie a anului trecut și până când au fost prinși au spart mai multe locuințe și au sustras bunuri de peste 50 mii lei. Tinerii au fost prinși în urma unor percheziții, în timpul cărora au fost recuperate și o parte din bunurile furate. Calculatoare, calorifere, scule, prize sau tablouri au fost doar câteva dintre bunurile furate de hoți și găsite de polițiști în urma a cinci percheziții efectuate la Bolotești și Å¢ifești. Polițiștii au stabilit că din luna decembrie a anului trecut și până în martie, cei trei au spart cel puțin opt case de vacanță, cele mai multe din Bolotești, și au sustras diferite bunuri. Băieții intrau în casele nelocuite prin forțarea ușilor sau a geamurilor și luau tot ce găseau, inclusiv prizele din pereți. După ce acționau, încărcau bunurile furate în mașină și le depozitau în diferite locații de pe raza localității. Evident, încercau să vândă bunurile la prețuri foarte mici, dar fără să se expună. Hoții nu mergeau cu marfa furată în târguri sau în alte părți, ci o vindeau prietenilor și astfel nu își puneau pielea la bătaie.

Pentru prevenirea furturilor din locuințe, polițiștii recomandă ca ușa de acces să fie prevăzută cu două încuietori, având sisteme de chei diferite, tip „cu amprentă” și cu lanț de siguranță. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să acorde atenție și intrărilor secundare în locuințe, cum ar fi ușile de la balcoane și terase, intrările în garaje sau subsoluri, care corespund cu locuința. În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, așa cum este și cazul femeii din Câmpuri, este recomandat ca proprietarul să comunice acest fapt numai persoanelor în care au mare încredere și să le roage să le supravegheze locuința sau să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa proprietarilor.
Totodată, când trebuie să încărcați multe bagaje pentru o călătorie îndelungată, faceți acest lucru cu discreție, pentru a nu atrage atenția. Tot polițiștii mai spun că în situația în care cheile de la ușa de acces v-au fost sustrase, împreună cu actele de identitate, sau uitându-le în broască, pe dinafară, acestea au dispărut, schimbați de urgență sistemele de asigurare!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?