Ediția: Marți 10 Iunie 2025 Nr. 6895

Ceaiul roşu


Ceaiul roșu, denumit și Rooibos sau ceai roșu sud-african, constituie băutura ideală a persoanelor care au un stil de viață ocupat. Originar din Africa de Sud, rooibos-ul, cu denumirea științifică de Asphalatus linearis, are o arie restrânsă de cultivare, crescând doar pe Munții Cederberg, în partea vestică a acestora. De asemenea, se consumă și în alte țări. Consumul de ceai roșu cuprinde o serie de beneficii pentru sănătatea noastră:
 – conține magneziu, necesar pentru un sistem nervos sănătos;
 – conține fier, potasiu, sodiu, calciu, cupru, zinc, fluor;
 – crește absorbția de fier în organism;
 – ajută, de asemenea, la controlul apetitului dumneavoastră, contribuind la scăderea în greutate;
 – poate fi potrivit pentru băutura sportivilor, folosit ca ceai rece sau cu fructe;
 – este o băutură liniștitoare, care nu are aport de calorii;
 – datorită conținutului său scăzut de tanin, acesta este mai puțin amar decât alte ceaiuri și astfel poate fi consumat fără zahăr;
 – întârzie procesul de îmbătrânire;
 – o ceașcă de ceai roșu luată înainte de culcare vă va asigura un somn bun;
 – în plus, acesta ajută în insomnii, tulburări de somn și dureri de cap;
 – nu conține cofeină;
 – are un efect relaxant asupra sistemului nervos central;
 – este bun și pentru iritații ale pielii;
 – ameliorează colicile și crampele stomacale la sugari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?