Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Focşănenii vor trotuare şi locuri de joacă


Focșănenii și-au exprimat din nou nemulțumirea față de străzile orașului, de lipsa spațiilor verzi și de boscheții netăiați din fața blocului. Pentru a patra oară în acest an, primarul Decebal Bacinschi s-a întâlnit cu cetățenii ieri, la Åžcoala nr. 10, pentru a identifica problemele și a primi propuneri de împărțire a bugetului pentru anul care urmează. Profesorul de sport, Ionel Ambrosie, nemulțumit de faptul că anveloparea blocurilor nu se mai realizează din cauza Guvernului, care a uitat de angajamentul de a plăti 50% din valoarea lucrării, a părăsit dezbaterea. În zona fostei Autogări, nemulțumirea cea mai mare a cetățenilor a fost legată de lipsa spațiilor de joacă. „Eu locuiesc pe strada Diviziei și nu am un loc de joacă pentru cel mic. Mă duc în parcul Schuman, unde locul de joacă este de pe vremea mea și este foarte aglomerat. Arată mai bine periferia orașului decât centrul orașului. Dacă vine cineva în vizită la mine, nu am unde să-l duc decât în zona Teatrului”, i-a spus o femeie primarului. Cu toate că pe strada Unirea Principatelor există un parc, acesta nu poate fi amenajat pentru că este în litigiu cu o persoană fizică. „În Parcul Argeș este litigiu și nu se poate investi în el. Avem proiecte la Minister pentru reabilitarea Parcului Bălcescu și Teatru, însă nu știu de ce stau blocate și ce se întâmplă cu ele”, a explicat Bacinschi. O altă problemă dezbătută a fost lipsa transportului în comun pe strada Unirea Principatelor, dar și a trotuarelor. „Aveți dreptate. Am stabilit cu viceprimarul Vasile Dobre ca după ce terminăm în Sud să intrăm pe această stradă și să facem trotuarul. Legat de transportul în comun, o să vorbesc cu directorul de la Transport Public și o să încercăm să aducem o cursă de midibuze, care să aibă stația în dreptul Parcului Argeș”, a promis Bacinschi.

Consilierii PDL sunt dați „în urmărire”

Tot de lipsa trotuarelor s-au plâns și focșănenii care locuiesc pe strada Trotuș. Aici nu există nici asfalt, nici trotuare. „În 2010 am luat cu lopata și am aruncat pe geam 290 de miliarde de lei vechi pentru subvenția la căldură. Haideți să ne hotărâm dacă mai vrem subvenție la căldură și cu banii aceștia facem Focșaniul cap coadă cu spații verzi, alei, străzi și tot ce vreți”, a spus Bacinschi. Sesizările celor aproximativ 20 de cetățeni veniți ieri la Åžcoala 10 au fost legate și de starea Cimitirului Sudic, care va fi extins cu 4,8 hectare.
Cu toate că întrebările au primit răspuns, un focșănean totuși a rămas nemulțumit. Recunoscut ca cel mai fidel participant la dezbateri, focșăneanul i-a acuzat pe consilierii din partea PDL că nu vin la întâlniri și nu-i pot oferi răspunsuri la întrebări. „De trei întâlniri mă chinui să găsesc un consilier PDL care să-mi explice din ce fonduri acopereau ei diferența de preț la gigacalorie”, a spus bărbatul. Dezbaterea s-a încheiat într-un ton optimist cu sesizarea făcută de un alt bărbat, nemulțumit de culorile blocurilor reabilitate. „Am văzut un bloc cu cinci culori…. am depășit tricolorul!”, a spus acesta.
Următoarea întâlnire cu cetățenii va avea loc azi, la ora 17.00, la Åžcoala nr. 8.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?