Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

„Sărbătoarea Abecedarului” la Liceul Tehnologic


Sala de festivități a Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu a găzduit, ieri, spectacolul intitulat „Sărbătoarea Abecedarului”, susținut de elevii clasei I B, îndrumați de învățătoarea Nuța Ghețu. Evenimentul, care a marcat sfârșitul primului an din viața lor de școlari, a debutat cu un moment de reculegere în memoria fostului profesor de muzică al instituției, Nelu Nebuneli care, până în 1990, și-a desfășurat activitatea în actualul spațiu al sălii de festivități, a fostului director adjunct al liceului, Olga Sfetcu, precum și a lui Ionuț Toma, tânărul în vârstă de 24 de ani care și-a pierdut viața într-un accident de circulație, în luna ianuarie, fost elev al învățătoarei Nuța Ghețu. Programul pregătit de aceasta a continuat, apoi, cu „Povestea Abecedarului”, care a inclus un colaj de versuri, cântece și ghicitori în care personajele principale au fost literele, grupurile de litere și, bineînțeles, Abecedarul.
În partea a doua, copiii au demonstrat că, în primul an petrecut la școală, au descifrat nu numai tainele alfabetului, ci au învățat să danseze pe ritmuri de muzică populară. Încurajați, din culise, de învățătoare, atentă ca micuții să nu greșească pașii, aceștia au prezentat asistenței, din care a făcut parte, alături de părinți și bunici, și reprezentantul Primăriei, respectiv inspectorul social Gina Arghir, un program de hore și sârbe. Ulterior, au urcat pe scenă, pentru a-și primi diplomele de onoare, cei care pe parcursul acestui an școlar au obținut rezultate deosebite la concursurile naționale „Euroșcolarul”, „Armonia Naturii”, „Cangurașul Matematician”, „Poveștile Cangurului” și „Eurojunior”. Este vorba despre Ioana Baniță, Ovidiu Merlan, Roxana Niță, Cristina Dobrin, Răzvan Nor, Denisa Voicu, Claudia Trifan, Andreea Mardare, Elena Dumutrache, Reina Gheorghiță, Mădălina Popa, Nelu Pușcă, Robert Cristian și Alexia Åžerban-Huzum, cea care a mai intrat și în posesia unei diplome de participare la preselecția pentru concursul „Se caută o vedetă”, de la Antena 1.
„Sărbătoarea Abecedarului” de la clasa I B s-a încheiat cu înmânarea premiilor, cele mai multe însoțite și de coronițe, pentru rezultatele obținute la învățătură în anul școlar 2010-2011, ocazie cu care învățătoarea Nuța Ghețu a anunțat că promovabilitatea este de 100%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?