Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

Scăderea libidoului la bărbaţi, determinată de boli, nu de îmbătrânire


Scăderea libidoului bărbaților este determinată de deteriorarea stării de sănătate, și nu de înaintarea în vârstă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii australieni. Teoriile științifice precedente sugerau că, pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, nivelul de testosteron din organism se reduce, conducând la scăderea libidoului, fapt care afectează apoi starea de sănătate generală. Însă, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea din Sydney, Australia, nivelul de testosteron nu scade decât în urma unei deteriorări a sănătății generale. La studiu au participat 325 de bărbați cu vârste peste 40 de ani, cărora li    s-a analizat nivelul de testosteron din organism pe parcursul a trei luni.
Bărbații care aveau o stare a sănătății bună nu au prezentat o scădere a nivelului de testosteron. Acest lucru a fost înregistrat, în schimb, în cazul bărbaților obezi sau cu pro-bleme cardiace, a declarat coordonatorul studiului, David Handelsman, care a adăugat că rezultatele ana-lizei au constituit o surpriză. „O reducere ușoară a nivelului testosteronului în sânge, în cazul bărbaților mai în vârstă, asociată cu simptome non-specifice, precum oboseala și scăderea libidoului, poate fi determinată de tulburări simptomatice ce se acumulează în timpul înaintării în vârstă, precum obezitatea și maladiile cardiace”, a spus Handelsman. Rezultatele acestui studiu vor fi prezentate într-o confe-rință care va avea loc în SUA, săptămâna viitoare. Un studiu dat publicității la începutul acestei săptămâni, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Chicago (SUA), a stabilit că lipsa de somn are un efect semnificativ asupra libidoului masculin.
Bărbații care dorm mai puțin de cinci ore pe noapte, în perioade care depășesc o săptămână, prezintă o scădere a nivelului de testosteron din organism cu 10 – 15%, comparativ cu cei care se odihnesc atât cât trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?