Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Fructele şi legumele organice


Există multe argumente care susțin consumul alimentelor organice. Unul dintre acestea este legat de conținutul scăzut de pesticide din compoziție și nivelul mare de nutrienți, sănătoși pentru organism. Potrivit testelor efectuate de Grupul de Mediu (EWG), o organizație non-profit din Statele Unite ale Americii, pesticidele sunt absorbite ușor de legume și fructe. Unele persoane nu au nicio problemă în a consuma alimente tratate cu substanțe chimice, însă tot mai mulți aleg calea sănătoasă, anume alimentele organice. Dintre produsele consumate frecvent au fost alese 44 de fructe și legume asupra cărora s-au efectuat peste 51.000 de teste menite să depisteze nivelul reziduurilor chimice și ce efecte ar putea avea acestea asupra sănătății oamenilor. Cercetătorii din cadrul Universității Newcastle din Regatul Unit au efectuat teste asupra fructelor și legumelor crescute organic. Aceștia au descoperit că fără efectele pesticidelor anumite substanțe nutritive (vitamina C, zinc și fier), au ajuns la un nivel mai mare cu până la 40%. În plus, în 2003, un studiu publicat în Jurnalul de Chimie Agricolă sublinia că fructele de pădure și porumbul, crescute organic, au avut un nivel de polifenoli mai mare cu 58% și vitamina C cu până la 52%. 
Polifenolii sunt antioxidanți care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Alyson Mitchell, unul din cercetătorii din cadrul Universității Newcastle, a declarat că azotul din solul tratat organic este eli-berat treptat, iar plantele cresc și se dezvoltă într-un ritm normal. Legumele fertilizate cu îngrășăminte convenționale cresc foarte repede și în acest proces se alocă foarte puțin timp pentru dezvoltarea nutrienților.
Acesta a mai adăugat că fructele și legumele crescute organic conțin mai mulți nutrienți și au de asemenea și un gust mult mai bun decât cele tratate chimic pentru a crește într-un timp scurt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?