Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Discuţii despre multiculturalism cu un profesor francez


Profesorul Alain Fleury, de la Universitatea din Cordoba, Franța, care este și reprezentant al Centre International d’études pédagogiques, a vi-zitat timp de câteva zile județul Vrancea. Astfel, luni, Inspectoratul Åžcolar Județean (ISJ) Vrancea a găzduit seminarul „Pour une pédagogie de l’interculturel”, moderatorul întâlnirii fiind chiar Alain Fleury. La seminar au participat 40 de profesori de limba franceză care predau în unitățile școlare din mediul rural și urban, membri ai Asociației Române a Profesorilor de Franceză (ARPF) filiala Vrancea.
La seminar au fost dezbătute probleme precum promovarea perspectivei interculturale în educație, întărirea relației școală-societate civilă într-un context multicultural european, interculturalitatea ca mijloc de a trăi împreună, educația interculturală ca bază a unei educații pentru cetățenie și punerea în practică a politicilor educative și interculturale active. Oaspetele de seamă de peste hotare a profitat de vizita sa în Vrancea pentru a vizita Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu, dar și celebrele hrube ale lui Åžtefan cel Mare.
De asemenea, Alain Fleury a vizitat și Colegiul Național „Unirea”, de care a rămas foarte impresionat. În cadrul întâlnirii organizate la această unitate de învățământ, s-au purtat discuții în limba franceză cu elevii despre educația interculturală. Periplul profesorului francez a conti-nuat și cu o serie de vizite organizate la unitățile de învățământ din Spulber, Paltin și Nistorești.
Seminarul „Pour une pédagogie de l’interculturel”, moderat de Alain Fleury, a fost organizat de Asociația Română a Profesorilor de Franceză, filiala Vrancea alături de Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” și Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea.
Profesorul va părăsi orașul de pe Milcov în cursul zilei de astăzi.

Vizită la hrubele lui Åžtefan cel Mare

Alain Fleury a fost și oaspetele orașului Panciu. Evenimentul s-a înscris în programul unui schimb de experiență româno-francez, organizat de ISJ în perioada 6-8 iunie. El a fost invitat să viziteze și Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, unde a fost primit de conducerea instituției și de profesoara de limbă franceză, Anca Alexandrescu. Cu această ocazie, Alain Fleury a intrat și în cabinetul de limbă franceză, unde i-au plăcut lucrările realizate de elevi. Ulterior, acesta a mers la societatea Veritas, unde a vizitat celebrele hrube ale lui Åžtefan cel Mare. „I-a plăcut foarte mult acest loc. A demonstrat că, în afară de faptul că este profesor universitar, are și cunoștințe despre tehnologia producerii șampaniei și a pus întrebări pe această temă”,   ne-a declarat profesoara Anca Alexandrescu. Aceasta a precizat că Alain Fleury nu este pentru prima dată în România. „A mai venit la noi în țară, dar în fiecare an vizitează alte zone. La plecare, acesta a promis că va mai reveni în Vrancea, dar la toamnă”, a mai spus Anca Alexandrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?