Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650
Ediția:: Luni 17 iunie 2024. Nr. 6650

Şoferii cu apucături bahice, căutaţi în trafic


Polițiștii de la Rutier au ieșit în trafic în număr mare, ieri, în căutare de șoferi care se urcă băuți la volan. În continuare, oamenii legii vor fi prezenți pe toate șoselele din județ. Acțiunea a început de ieri și va dura până pe 12 iunie, fiind coordonată de TISPOL și are ca scop depistarea persoanelor care conduc sub influența alcoolului sau a drogurilor. Nici la sfârșitul săptămânii trecute, oamenii legii nu au stat pe tușă. În urma acțiunilor organizate week-end-ul trecut, polițiștii de la Rutier au aplicat 516 sancțiuni contravenționale pentru diferite abateri. Ca de obicei, cele mai multe dintre amenzi au fost date pentru depășirea limitei legale de viteză, respectiv 190.

În Vrancea, șoferi băuți se găsesc pe toate drumurile. Nu același lucru se poate spune și despre cei drogați, cazurile de acest gen fiind inexistente în județul nostru. Într-un singur caz, polițiștii au găsit la volan un tânăr pe care îl suspectau că a consumat etno-botanice.
Acțiunea demarată ieri se va desfășura la nivel european, în peste 25 de state, România fiind una dintre țările angrenate în activitate. Potrivit datelor TISPOL, la nivel european, conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor reprezintă unul dintre principalii factori ge-neratori ai accidentelor rutiere, alături de viteza excesivă și nepurtarea centurii de siguranță. Activitățile de săptămâna aceasta vin în completarea acțiunilor organizate în mod uzual de fiecare stat în parte și au rolul de a crește gradul de conștientizare a pericolelor generate de conducerea sub influența alcoolului sau a drogurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?