Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Caravana AJOFM porneşte în căutarea şomerilor


Angajații Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea vor porni din nou, în luna iunie, cu Caravana ocupării prin localitățile Slobozia Bradului, Tâmboiești, Obrejița, Sihlea, Garoafa, Pufești, Ruginești, Păunești, Milcovul, Gologanu și Slobozia Ciorăști. „AJOFM Vrancea intervine direct în mijlocul comunităților din județ prin acțiuni specifice de informare privind piața muncii, de informare și consiliere în carieră și de ocupare.
Prin derularea acestei acțiuni se urmărește: identificarea persoanelor fără loc de muncă și care nu sunt înre-gistrate la AJOFM Vrancea, dar care doresc să fie ocupate pe piața muncii; înregistrarea în evidențele AJOFM Vrancea a persoanelor care nu au loc de muncă și doresc să fie ocupate pe piața muncii; informarea și consilierea profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă; identificarea problemelor și obstacolelor cu care persoanele din mediul rural și cele de etnie romă se confruntă, pentru stabilirea și inițierea unor măsuri care să răspundă mai bine nevoilor acestora în materie de ocupare”, se precizează în comunicatul de presă trimis redacției noastre.
De la începutul anului și până la finele lunii aprilie, angajații AJOFM au vizitat, prin Caravana ocupării, 40 de comunități rurale vrâncene, au consiliat 1621 de persoane și au reușit să încadreze 27 dintre ele. Totodată, au fost vizitate 22 de comunități cu număr mare de persoane de etnie romă. Cu acest prilej au primit informații privind piața muncii și nu numai, 1039 de romi din care trei au reușit să se și angajeze cu contract de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?