Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

„Vrancea de ieri“ debutează mâine


Cadrele didactice de la Åžcolile cu clasele I-VIII din Bordești, Popești și Urechești, coordonate de profesorul de istorie Ionuț Bercaru lansează, pe 1 iunie, prima ediție a proiectului educațional „Vrancea de ieri”. Ediția din acest an a manifestărilor din cadrul proiectului se dorește a fi doar un exercițiu pentru anii viitori, când se intenționează să se dea acestui proiect o amploare județeană.
Scopul proiectului este acela de a dezvolta spiritul civic de cinstire a eroilor neamului din perspectivele educației pentru patriotism, familiarizarea cu valorile culturale locale, stimularea interesului pentru cercetarea istoriei și a tradițiilor locale. Activitățile propuse a se desfășura în acest an, în zilele de 1 și 2 iunie, sunt complexe și constau în construirea de către echipajele din școlile participante a portretului comunității locale, prezentarea acestuia într-o expoziție concurs intitulată „Vrancea de ieri”.
Totodată, va avea loc și un concurs de povestiri scrise de elevi, după chestionarea celor mai în vârstă dintre locuitorii localităților despre viața în timpul comunismului, școala din vremea lui Ceaușescu și despre venirea rușilor în 1944.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?