Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Muzeul Vrancei şi-a „măritat“ iapa


Muzeul Județean Vrancea a „măritat” iapa pe care o scosese la vânzare prin mica publicitate, iar nechezătoarea și-a găsit un nou stăpân, neașteptat de repede. Iapa care a ajuns la respectabila vârstă de 15 ani și mai bine, nu s-a bucurat vreodată de admirația publicului larg însă, în lunga ei activitate desfășurată în slujba muzeului a fost foarte utilă în transportarea paielor și a frunzelor. „Iapa muzeograf”, așa cum o alintau reprezentanții Muzeului Județean, nu a avut niciodată mânji iar de mai bine de cinci ani s-a retras din activitate la… adăpostul de animale de la Crângul Petrești, unde a avut drept vecini trei urși simpatici.
Pentru că era și lipsită de putere, reprezentanții Muzeului Vrancei au decis să o scoată la vânzare. Fascinat de povestea ei, cumpărătorul nu a stat prea mult pe gânduri și a achiziționat repede cabalina la prețul solicitat. Mai exact la doar 200 de lei. Acum, dacă nu va ajunge materie primă pentru  produsele semipreparate, iapa „muzeograf” care a lucrat fără încetare și fără… carte de muncă în slujba culturii, își va trăi ultimele clipe de viață făcând ce știe cel mai bine: să transporte, să necheze, să mănânce.
Chiar dacă despărțirea de grațiosul animal a fost tristă, reprezentanții Muzeului Județean spun că au procedat cel mai corect pentru că ar fi fost cu mult mai dureros ca animalul să sfârșească singur, în Crângul Petrești.  „În vârstă de 15 ani, calul a văzut multe și mărunte, dar de cinci ani nu am mai folosit-o și aproape că stătea degeaba. Înainte, iapa transporta frunze și paie. Acum însă, mai mult consuma. Am considerat că este bătrână și nu ne-am dorit să moară la noi”, a declarat, fără nostalgii, un administrator al Muzeului Județean Vrancea. Să-i fie bătrânețea ușoară. Iepei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?