Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Obiective turistice promovate cu bani europeni


Primăria orașului Panciu a lansat, ieri, proiectul „Tradiție și spiritualitate pănceană”, proiect pentru promovarea obiectivelor turistice cu valoare identitară din orașul Panciu, județul Vrancea. Proiectul este cofinanțat de Uniunea Europeană, prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională. Vor fi promovate Mănăstirea și Schitul Brazi, obiectiv turistic de patrimoniu, cu o istorie de 6 secole, Schitul «Ioan Botezătorul», înființat în 1807, Beciul Domnesc sau «Hrubele lui Åžtefan cel Mare», Beciul Marin Åžtefan, care datează din secolul al XIX-lea, precum și Beciul Vlădoianu.

Primăria Panciu vrea să crească numărul de turiști prin promovarea, la nivel național, a produselor turistice cu „valoare identitară”. Printr-un proiect finanțat din fonduri europene se urmărește creșterea cu 60% a circulației turistice în oraș precum și promovarea conceptului de e-Turism, de promovare și marketing online a obiectivelor turistice din Panciu.
„Este vorba despre un proiect de dezvoltare durabilă a turismului păncean, lansat cu aproximativ un an în urmă. El a devenit eligibil de câteva luni. De curând am semnat contractul de finanțare, iar din acest moment el intră în faza de implementare”, a declarat, în deschidere, primarul Ion Petre.
Viceprimarul Iulian Nica, ma-nagerul de proiect, a precizat că, prin-tre obiectivele generale ale investiției în valoare totală de 998.218,52 lei, care va fi derulată în următoarele 24 de luni, se numără dezvoltarea și consolidarea turismului în orașul Panciu, sporirea importanței turismului și culturii, ca factori de creștere economică ce vor contribui la conservarea și afirmarea identității istorice și culturale a orașului pe plan național și promovarea orașului Panciu din punct de vedere turistic.
Investiția acordă o mare importanță și meșteșugului vinului, îndeletnicire transmisă din generație în generație de podgorenii care „îmbină tradiția cu arta, pentru a crea o valoare de patrimoniu etno-cultural ce poartă o emblemă a autenticității”. Implementarea proiectului implică organizarea mai multor evenimente, printre care un festival al Sărbătorilor Pascale;  Ziua Mondială a Tineretului; Hramurile Schiturilor Brazi și Sf. Ioan;  Drumul Vinului, un festival tradițional păncean, care va avea loc la toamnă; un festival de pictură religioasă; o sărbătoare dedicată Sf. Ie-rarh Mucenic Teodosie al II-lea de la Brazi, precum și manifestări dedicate Dragobetelui, Mărțișorului, Cră-ciunului și Anului Nou.

Pagină web și film documentar

Proiectul va beneficia de o pagină web, precum și de un film documentar referitor la obiectivele turistice promovate prin proiect, care va fi difuzat în cadrul posturilor TV cu acoperire națională, precum de un Centru de informare și orientare turistică. „Tot în cadrul proiectului, vom avea ocazia să participăm și la mai multe târguri turistice naționale și internaționale, împreună cu viticultorii care păstrează meșteșugul vinului”, a declarat Iulian Nica.
Prezent la eveniment, vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Diaconu, și-a exprimat convingerea că proiectul nu este numai al păncenilor, ci și al vizitatorilor din țară și străinătate care vor tranzita zona pentru a vedea atât obiectivele turistice din Panciu, cât și pe cele de pe Valea Åžușiței. „Multitudinea proiectelor inițiate la Panciu arată o preocupare pentru oraș, pentru că nu peste tot se implementează astfel de proiecte. Acest lucru înseamnă că administrația a avut o gândire pozitivă, a știut să se folosească de ceea ce oferă familia în care am intrat în 2007, Uniunea Europeană, cu toate greutățile prin care trece administrația locală, ca resurse financiare, pentru a contribui la derularea acestor proiecte, manifestând un curaj foarte mare, care este în binele locuitorilor”, a declarat Mircea Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?