Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Paradă de costume eco la „Expoziţia pentru mediu“


Bijuterii, un manechin din PET-uri dar și o paradă de costume reciclabile vor fi prezentate de elevii vrânceni la „Expoziția pentru mediu”, organizată în cadrul proiectului „Vrancea curată”. Evenimentul va avea loc în această după amiază, de la ora 17, la Galeriile de Artă din municipiul Focșani. „Expoziția pentru mediu” va debuta cu un happening în fața Galeriilor organizat cu voluntarii de la Colegiul Național Unirea. Organizatorii au precizat că sunt peste 15 unități școlare care s-au înscris la expoziție dar și elevi care au dorit să participe singuri la eveniment. Unul dintre evenimentele din cadrul expoziției este parada eco pregătită de elevele Colegiului Național Unirea. Pe lista unităților școlare care s-au înscris în competițiile din cadrul proiectului „Vrancea curată” se mai află Åžcoala „Åžtefan cel Mare”, Åžcoala „Nicolae Iorga”, Åžcoala ge-nerală din Găgești, SAM Ploscuțeni, SAM Homocea, Åžcoala Biliești. Centrul de Zi Dănuț, Åžcoala „Elena Doamna”.
Tot în această după amiază va fi anunțat câștigătorul concursului „Fotoreporter pentru mediu”. Pre-miul cel mare este un aparat de fotografiat semiprofesionist. 37 de vrânceni și-au înscris fotografiile la concursul „Fotoreporter pentru mediu” iar cele 168 de imagini pot fi vizionate pe site-ul vranceacurata.ro. de asemenea, organizatorii au pregătit premii speciale pentru cei care au participat la competiție.
Al treilea concurs organizat în cadrul proiectului „Vrancea curată” este  „Ce poți face din capace de PET?”. Acesta se adresează tinerilor vrânceni și constă în strângerea unui număr de 4.000 capace de PET cu care se vor realiza mozaicuri care să ilustreze vizual, teme legate de protecția mediului, pe parcursul a patru ore.
Premiul concursului constă într-o tabără la munte, în localitatea Băile Homorod, județul Harghita, pentru toți membrii echipei câștigătoare. Cei care doresc să se înscrie în concurs o pot face până pe data de 27 mai 2011, orele 24.00, trimițând un e-mail la adresa concursuri@vranceacurata.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?