Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Începe Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni


Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni (STEV), ediția 2011, va debuta marți, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Leopoldina Bălănuță” din Focșani. Președintele juriului va fi Liviu Pintileasa, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, iar Paula Grosu, actriță la Teatrul Municipal, și Maria Lupu, inspector general adjunct, fac parte din juriu, pentru o mai bună corectitudine.
Cel mai important spectacol al liceenilor cu aspirații de actori debutează cu o retragere, trupa de actori a Liceului de Arte „Gh. Tattarescu” din Focșani părăsind scena. În prima zi de spectacol, vor urca pe scenă, cu începere de la orele 10.15, elevii Liceului cu Program Sportiv, care vor interpreta piesa „Năpasta”, scrisă de Ion Luca Caragiale. Trei ore mai târziu, le va veni rândul actorilor de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” să impresioneze publicul, cu o adaptare după piesa „Buzunarul cu Pâine”, scrisă de Matei Vișniec, iar de la ora 16.00, elevii talentați ai Colegiului Tehnic „Ion Mincu” vor interpreta piesa „Insula Femeilor”, scrisă de Valeriu Butulescu. Spectacolul continuă în ziua de 25 mai, începând cu ora 11.00, cu reprezentația artistică a elevilor de la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau”, care speră să facă spectacol cu piesa „Cineva Celebru”, scrisă de B. Larson. De la ora 16.00, vor urca pe scenă elevii Colegiului Economic „Mihail Kogălniceanu”. Tinerii ta-lentați vor interpreta pentru publicul focșănean, pentru colegi și pentru toți cei care vor veni să îi susțină două piese de teatru, „Minunata Călătorie”, scrisă de Matei Vișniec, și „Ceartă și împăcăciune”, o adaptare după Andreea Peruccio. La ora 19.00, va fi rândul elevilor de la Colegiul Național „Unirea”, care vor interpreta piesa „Livada cu vișini”, scrisă de A. P. Cehov. Cea de-a treia zi a celui mai mare eveniment dedicat elevilor vrânceni cu talent actoricesc va fi deschisă la ora 10.00, de elevii Colegiului Tehnic „Valeriu D. Cotea”. Elevii de la această unitate de învățământ vor interpreta piesa „Femeile savante”, scrisă de Moliere. De asemenea, elevii Liceului Teoretic „Duiliu Zamfirescu” din Odobești vin la Focșani, pentru a impresiona audiența cu talentul lor actoricesc în piesa „Ivona, principesa Burgundiei”. Tot joi, 26 mai, vor urca pe scenă și elevii Liceului Pedagogic „Spiru Haret”, care vor pune în scenă piesa „Transfer de personalitate”, scrisă de Dumitru Solomon. Stagiunea se va închide vineri, 27 mai, cu piesa „Cheia franceză”, interpretată de elevii Liceului Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu. În aceeași zi, de la ora 14.00, va avea loc și premierea celor mai buni actori.
Premiul cel mare este de 3.000 lei și este asigurat de Rotary Club Varana. Locurile II și III, dar și premiile de interpretare individuală, toate în valoare de 5.000 lei, sunt asigurate de Consiliul Județean. Premii reprezentând produse cosmetice va asigura Avon Cosmetics.
Manifestarea se dorește a fi un festival de teatru susținut de elevi pentru colegii lor și își propune să contribuie la descoperirea talentelor autentice și orientarea lor către o carieră artistică.
Stagiunea Teatrală a Elevilor Vrânceni, ediția 2011, este organizată în parteneriat cu Inspectoratul Åžcolar Județean, cu sprijin financiar din partea Rotary Club Varana și Consiliului Județean. Prima ediție a Stagiunii a avut loc în februarie 1978, iar trofeul a fost câștigat de Colegiul Național „Unirea” din Focșani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?