Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Copiii dotaţi pot fi ajutaţi prin Balul Crucii Roşii


Vrâncenii care vor să ajute copiii cu aptitudini școlare deosebite o pot face participând la Balul de Caritate organizat de Crucea Roșie Vrancea vinerea viitoare, pe 28 mai 2011, la restaurantul „Queen” din Golești, de la ora 19.00. Evenimentul este la cea de-a doua ediție și promite mai mult față de cea din 2004, când au fost ajutați 20 de copii, care au reușit să-și continue studiile. De această dată, participanții se vor bucura de o atmosferă distinsă și destinsă, oferită de formații muzicale de prestigiu, de un meniu rafinat și, mai ales, de o companie binedispusă.

Anchetele sociale au fost întocmite în cazul elevilor cu probleme financiare, astfel că banii vor ajunge numai acolo unde nevoia este stringentă. Elena A., din satul Petrești, în vârstă de 14 ani, este elevă în clasa a VIII-a la Åžcoala Generală „Ion Basgan” din Focșani. Fata locuiește doar cu mama într-un imobil format din trei camere, unde încălzirea se face cu lemne. Conform anchetei sociale, familia trăiește doar din alocația fetei, ajutorul social și veniturile ocazionale pe care le realizează mama. Nici familia Celmic nu o duce prea bine. Sanda are doi copii, ambii elevi, iar soțul   s-a prăpădit. Veniturile familiei se formează din alocațiile celor doi copii, din ajutorul de susținere al familiei și din veniturile ocazionale ale mamei. Fata Sandei Celmic este în clasa a IX-a la Colegiul Tehnic „Edmond Nicolau” din Focșani, iar băiatul este în clasa a VII-a la Åžcoala din Vânători. Ambii au rezultate bune atât la purtate cât și la materiile de studiu. Din păcate, nevoia de bani îi poate împinge oricând la abandon școlar. „Motivația filialei de Cruce Roșie Vrancea pentru organizarea acestui Bal de caritate este dată de recunoștința copiilor beneficiari ai burselor, în urma organizării primului bal de acest fel, în anul 2004. Cei 20 de beneficiari și-au putut continua cursurile în unitățile de învățământ și se gândesc cu respect la cei care i-au ajutat într-un moment critic al existenței lor, care au făcut posibil să depășească dificultățile și neputința socială”, ne-a transmis Rodica Davidean, directorul executiv al CR Vrancea.
Anul acesta, 20 – 30 de copii vor fi aleși ca benefici-ari-bursieri ai CR, lucru posibil și hotărât prin participarea la Bal a vrâncenilor deschiși la suflet.
Filiala de Cruce Roșie Vrancea va fi onorată să aibă cât mai mulți invitați, care vor să se alăture Balului de Caritate, ce va avea loc vineri, 28 mai 2011, la restaurantul „Queen” din Golești, la ora 19.00.
Donațiile se pot face și în contul: RO77 RNCB 0267 0364 4360 0001 deschis la BCR Focșani, Agenția Modern. „Reamintim tutu-ror celor care au participat la acel început de drum, în 2004, că în sufletele acestor copii se găsesc cuvinte de mulțumire pentru acei oameni buni care s-au gândit la viitorul lor, ajutân-  du-ne să-i ajutăm”, ne-a declarat Rodica Davidean.
Dificultățile fac ca la Crucea Roșie să vină mereu oameni care își spun păsurile și cer un ajutor. Iar când vorbim despre copii, nu putem rămâne indiferenți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?