Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

„Marea povestire” la Colegiul „Gheorghe Balş“


Este al treilea an în care Colegiul adjudean „Gheorghe Balș” participă la Campania Globală pentru Educație intitulată, anul acesta, „Marea povestire” și desfășurată sub sloganul „Este un drept! Fă-l un drept! Educația pentru fete și femei!”.
Colegiul „Gheorghe Balș” din Adjud a fost una dintre unitățile de învățământ care au fost incluse în Cartea Recordurilor la prima ediție a acestei campanii, pentru cea mai lungă lecție. În cursul zilei de ieri, coordonatorii proiectului, profesorii, Simona Ceamburu, Cecilia Sava, Gabriela Tătărăscu, Mariana Tudoran, Mihaela Enache, psihologul Adriana State, economista Gabriela Motaș și directorul adjunct Tatiana Apostu, alături de Maria Bârlă, directorul colegiului au realizat un eveniment foarte complex despre problema importantă a educației. Zeci de elevi au participat la Lecția „Marea Povestire”, și au vizionat diferite filmulețe despre abandonul școlar, despre educația în țările defavorizate social și economic și au discutat despre istoria și rolul femeii în societate, despre drepturile copiilor.
De asemenea, au putut asculta anumite mărturii ale unor elevi al căror destin a fost marcat de lipsa accesului la educație al părinților. Eleva Sorina Gheorghiu de la Åžcoala ” Angela Gheoghiu” a realizat un filmuleț prin care i-a întrebat pe toți cei prezenți de ce unii copii, în special fetele, nu au parte de educație.
Printre invitații care au luat parte la manifestarea de ieri s-au numărat: primarul Constantin Armencea, Carmen Bârlă din partea firmei Somaco, reprezentații ai firmei Vrancart, ai Agenției Naționale pentru Romi, ai Direcției Generale de Asistență și Protecția Copilului precum și reprezentanți ai școlilor adjudene. Edilul municipilui Adjud a ținut să precizeze că această inițiativă a Colegiului „Gheorghe Balș” este bine-venită deoarece atât femeile cât și bărbații au egalitate de șanse în toate domeniile.
Directoarea colegiului adjudean a spus că este necesară implicarea elevilor în cât mai multe activități tocmai pentru asigurarea unei bune educații.
„Colegiul «Gheorghe Balș» se află la a treia ediție din cadrul Campaniei Glo-bale pentru Educație, în primul an a intrat chiar și în Cartea Recordurilor pentru cea mai lungă lecție. Pentru o educație mai bună este necesară implicarea elevilor în foarte multe activițăți școlare și extrașcolare, ceea ce noi încercăm să facem de ceva timp”, a precizat Maria Bârlă, directorul Colegiului „Gheorghe Balș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?