Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Alimentare cu apă şi canalizare la standarde europene


Președintele Consiliului Județean, Marian Oprișan, a inaugurat, ieri, proiectul „Reabilitarea și extinderea rețelei  de alimentare cu apă și canalizare în aglomerarea Odobești”. Proiectul are o valoare de 27,4 milioane de lei, va fi realizat de societatea Vega 93 SRL Galați și este parte componentă a proiectului VranceAqua, inițiat de șeful administrației județene. La inaugurare au mai fost prezenți primarul Odobeștiului, Daniel Nicolaș, deputatul Cristian Dumitrescu, directorul CUP Focșani, Gheorghe Vasilescu. Proiectul VranceAqua are o valoare de 107 milioane euro. Locuitorii din Odobești prezenți la eveniment au solicitat redeschiderea spitalului închis abuziv de ministrul Sănătății.

Lucrările de la Odobești constau în reabilitarea a 16 kilometri rețea de apă și construirea altor 13 kilometri de rețea de alimentare cu apă. Totodată, la rețeaua de canalizare vor fi reabilitați 6 kilometri, va fi extinsă rețeaua cu 18,8 kilometri și va fi reabilitată stația de epurare. Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a declarat la începerea lucrărilor că PSD este singurul partid care a avut și are oameni competenți să îmbunătățească infrastructura privind calitatea vieții. Oprișan a precizat că cei care au ales dreapta „s-au înșelat”, dar a adăugat că vrâncenii și odobeștenii i-au ales pe cei care știu să facă ceva pentru oameni.
„Această investiție este una din multele investiții pe care noi le-am realizat împreună cu primarul Daniel Nicolaș, unul dintre cei mai buni primari din România și care a fost declarat primarul anului de mai multe ori. Din  păcate, regret din suflet că, în ultimii șapte ani, guvernele de dreapta, dar mai ales guvernul maghiaro-pedelist din ultimii patru ani, ne-au împiedicat în mod repetat să putem face ceva pentru oameni, pentru infrastructura privind calitatea vieții. Numai anul trecut, Guvernul Boc, printr-o șmecherie bugetară, a luat județului Vrancea 500 de miliarde de lei, bani pe care i-a redistribuit la clienții săi politici din România. Este regretabil ceea ce s-a întâmplat”, a precizat președintele Marian Oprișan, adăugând că proiectul VranceAqua este unul din cele mai importante proiecte derulate în Vrancea.
Åžeful administrației județene a explicat că drumul parcurs pentru ca acest proiect să devină o realitate a fost unul greu dar rezultatele sunt pe măsură. „E un proiect extrem de important și are o valoare de 107 milioane euro, adică aproximativ 5.000 de miliarde de lei vechi. Valoarea totală a acestor lucrări de la Odobești este de peste 7 milioane de euro, iar de aceste investiții vor beneficia aproape nouă mii de oameni”, a spus Marian Oprișan.

Guvernul a tăiat salariile și pensiile

Președintele Consiliului Județean Vrancea le-a mai spus oamenilor că singurele lucruri pe care le-a făcut guvernul maghiaro-pedelist au fost să taie investițiile, salariile, pensiile. Oprișan a reamintit că în acest context, guvernul maghiaro-pedelist guvernează doar pentru cei super bogați. „Deși vicisitudinile vremurilor ne-au împiedicat, noi am știut cu mult înainte că guvernul maghiaro-pedelist nu va relansa investițiile în România, nu va încuraja consumul populației și va tăia totul, pentru că ei guvernează doar pentru super bogații acestei țări, pentru companiile multinaționale, pentru bănci. Nu au nicio legătură cu po-pulația. Populației i-au tăiat salariile, pensiile, prin impozitarea acestora, au anulat orice ajutor pentru persoanele aflate în sufe-rință”, le-a explicat odobeștenilor șeful administrației județene.

VranceAqua, un proiect de 107 milioane de euro

Reamintim că proiectul VranceAqua a fost inițiat de președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan. Este cel mai mare proiect de acest gen din România, cu o valoare totală de 107 milioane euro fără TVA, din care 82,8 milioane euro repre-zintă contribuția Uniunii Europene. Beneficiari ai proiectului VranceAqua vor fi aproximativ 160 de mii de vrânceni. Județul Vrancea este singurul din România care a reușit să obțină finanțări europene atât pe componenta de management integrat al deșeurilor cât și pe cea de apă/apă uzată, în valoare totală de 6,109 miliarde lei vechi. În prezent, Consiliul Județean este administrația județeană cu cele mai multe proiecte finanțate prin fonduri europene, până acum fiind în derulare proiecte de apro-ximativ 260 milioane euro.

Oamenii din Odobești vor spital în orașul lor

Oamenii prezenți la eveniment au solicitat redeschiderea Spitalului Odobești, închis abuziv de ministrul Sănătății. „Vrem să avem spitalul nostru la Odobești și nu acolo unde decide un neica nimeni dintr-un birou din București”, au strigat oamenii din Odobești. Åžeful administrației județene a afirmat că această problemă va fi rezolvată după ce Uniunea Social Liberală (USL) va veni la putere. „Nu ne-au consultat deloc, nici pe mine la județ, nici pe Daniel Nicolaș la primărie, și printr-o decizie politică aberantă, au închis Spitalul Odobești. Vă promit că dacă la anul, Uniunea Social Li-berală, adică PSD și PNL, se întoarce la putere cu sprijinul dumneavoastră, noi vom redeschide acest spital. Åži nu numai acest spital, ci toate spitalele închise abuziv de acest regim și vom repara toate nedreptățile făcute de acest regim pentru ca Odobeștiul să devină un oraș european și civilizat”, a afirmat Marian Oprișan.

„În România oamenii mor de foame”

Președintele Consiliului Județean Vrancea le-a spus locuitorilor din Odobești că, dacă oamenii vor înțelege și nu se vor mai lăsa păcăliți cu ulei și cu zahăr, cu mită electorală de orice fel, lucrurile se vor schimba. „V-a dat un milion de lei vechi și timp de patru ani de zile acest guvern maghiar și pedelist a luat cel puțin o sută de milioane de lei vechi din buzunarul fiecăruia, v-a condamnat la sărăcie, ceea ce este inacceptabil. În România oamenii mor de foame. Este inacceptabil ca în anul 2011 să se întâmple așa ceva. Acest regim nu a făcut altceva decât să pauperizeze populația și să o aducă în pragul sărăciei. Noi sperăm că oamenii s-au trezit și că îi vom convinge ca anul viitor România să aibă un guvern competent, format din oameni profesioniști și care, ușor, ușor, să repare toate nedreptățile făcute de actualul regim în România. Nu vă mai lăsați păcăliți pentru că pedeliștii merg după principiul «votați cu noi, să luăm pielea de pe voi»”, a spus Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?