Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Victima pedeliştilor, la spital la Bucureşti


Vasile Boțu, bărbatul bătut de cumnatul candidatului PDL la funcția de primar al comunei Tulnici, va merge la un spital din București pentru analizele necesare certificatului medico-legal. Victima terorii instaurate de pedeliști în comuna Tulnici, Vasile Boțu vrea să continue demersurile în justiție pentru ca agresorul să-și primească pedeapsa pe care o merită. Bărbatul are dinții sparți, fața și spatele pline de vânătăi. Pe de altă parte, teroarea pedelistă din comună atinge noi culmi, oamenii fiind amenințați doar pentru că citesc „Monitorul de Vrancea”.

Vasile Boțu, bărbatul bătut crunt de Aurel Boțu, cumnatul candidatului PDL la funcția de primar al comunei Tulnici, va merge la un spital din București pentru a-și face ana-lizele necesare obținerii certificatului medico-legal. Acesta este un prim pas în demersul de pedepsire a vinovaților. Bărba-tul are dinții sparți, fața și spatele pline de vânătăi.
„Am fost la medicul legist și mi-a zis să-mi fac patru raze pentru certificatul medico-legal, ca să stabilească dacă mai am nevoie de internare în spital sau nu. Trebuie să-mi fac raze la cap, la nas, la ma-xilar și la coloană. Mă duc la București, la Spitalul Bagdasar ca să-mi fac razele, pentru că la Focșani nu am timp să le fac pe toate. Joi trebuie să mă duc cu razele la medicul legist, și poate îmi dă certificatul medico-legal. Eu merg până la capăt, nu voi accepta să fiu mituit. În schimb, au venit niște nepoți la mine să vadă cum mă simt. Pe mine mă dor toate, acum s-au dezmorțit loviturile și am vânătăi și pe spate. Mă simt la fel de rău”, ne-a spus Vasile Boțu.
De asemenea, victima lui Aurel Boțu, cumnatul candidatului PDL, a arătat că pedeliștii din comună amenință sătenii pe care îi văd că citesc „Monitorul de Vrancea”. Aseară, șoferul unui microbuz care face transport de persoane pe ruta de la Tulnici, a fost asaltat de către un localnic pe motiv că citea în „Monitorul de Vrancea” despre abuzurile camarilei pedeliste din comună.
Reamintim că Vasile Boțu a fost stâlcit în bătaie doar pentru că a fost văzut alături de candidatul independent, Valentin Bîznă. Incidentul a avut loc duminică după amiază, ulterior mitingului organizat de pedeliști în centrul comunei. „Am fost înșfăcat de Aurel Boțu și dus în spatele blocurilor unde a început să mă bată ca pe un câine. Aurel Boțu, cumnatul lui Alin Olteanu, m-a nenorocit. Eu nu le-am zis nimic și nu înțeleg de ce m-au bătut în halul acesta. Alin Olteanu a văzut cum mă bate cumnatul său, dar nu a făcut nimic să-l oprească pe acesta. Aurel m-a bătut și m-a lăsat într-o baltă de sânge. Mi-a rupt proteza din gură și nu mai am cu ce să mănânc. M-a bătut cu pumnii și picioarele peste tot și îmi curgea sângele și pe nas și pe gură”, a povestit Vasile Boțu.

Alimente contra voturi

Pedeliștii au pus la punct un plan de mituire cu alimente a oamenilor din Tulnici. După ce, în 2008 au împărțit pungi cu portocale, orez, făină și sticle cu ulei, în 2011 vor să împartă alte produse alimentare în schimbul voturilor. Culmea, alimentele sunt cumpărate din banii obștenilor, altfel spus, din banii oamenilor. Surse din PDL au declarat că produsele alimentare ar fi depozitate la Tabăra de la Gălăciuc, condusă de fratele candidatului PDL, Nicu Olteanu.

Pedeliștii „îngrașă porcul” în ajunul alegerilor

Acțiunile pedeliștilor ating culmea penibilului în ultimele zile când au început să facă șanțuri, să repare garduri și chiar să pună tuburi la podul de la Coza. Acțiunile au loc tot din banii obștenilor, ai sătenilor, pentru că nu se chinuie să aducă de acasă atât timp cât nimeni nu îi trage la răspundere. Așa că pedeliștii, după ce nu au ridicat un pai în ultimii ani, s-au trezit acum să facă gardul de la Bise-rică pentru a încerca să îi păcălească pe oameni în ulti-mul ceas. E ca în zicala cu porcul îngrășat în ajun de Crăciun.

 „Banii Obștii pentru voturi”

Oamenii din comună spun că Alin Olteanu le-a promis obștenilor că le va da 14 mi-lioane de lei vechi de familie, dacă îl vor vota pe el la funcția de primar. Numai că obștenii tulniceni nu sunt atât de neștiutori cum lasă de înțeles Alin Olteanu când le face astfel de promisiuni, și știu că tocmai asta înseamnă să fii membru al Obștii – să primești lemne sau contravaloarea acestora din profiturile obținute de Obștea de Moșneni Tulnici. „Olteanu le-a cerut oamenilor săi să răspândească vestea că dă la fiecare familie câte 14 mi-lioane de lei vechi cu condiția să îl voteze pe el primar. Dar noi nu suntem atât de proști să nu ne dăm seama că nu ne dă nimic de la el, ci este vorba de drepturile noastre, ale moșnenilor, iar dacă ne va da ceva, este doar ceea ce ni se cuvine și nu sunt banii lui Olteanu”, spun oamenii din Tulnici.

Mita electorală trebuie să dispară

Vicepreședintele PSD și totodată președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, le-a transmis vrâncenilor și românilor să nu se mai lase păcăliți cu mita electorală, precizând că situația în România se va schimba odată cu accederea la putere a Uniunii Social Liberale. „Dacă nu ne vom mai lăsa păcăliți și nu vom mai lua uleiul și zahărul portocaliu, nu o să mai luăm gălețile, mita electorală în general și vom vota cu cei care ne reprezintă interesele, după 2012 vom avea un guvern de profesio-niști, un guvern al Uniunii Social Liberale cu care vom încerca să reparăm toate nedreptățile pe care Traian Bă-sescu și guvernul maghiaro-pedelist le-au cauzat românilor”, a afimat Marian Oprișan.

13 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?