Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Elevii romi, atraşi spre educaţie


Un grup de elevi romi, de clasele a VII-a și a VIII-a, au participat, la sfârșitul lunii trecute, la o tabără de pregătire, desfășurată în județul Brașov, în cadrul „Sesiunii de Pregătire Intensivă la Limba și Literatura Română și Matematică a elevilor Romi”. Elevi de etnie romă din toate colțurile țării și-au dat întâlnire în tabăra „Cristian” din Brașov, scopul fiind acela de a conștientiza importanța educației în viața lor. De această tabără au beneficiat 60 de elevi de clasele a VII-a și a VIII-a din localitățile Homocea, Adjud, Slobozia Bradului, Focșani, Tâmboiești, Mărășești, Chiojdeni și Găgești. Printre participanți se numără copiii care au obținut burse sociale și de merit.
În cadrul discuțiilor, specialiștii implicați în proiect au încercat să ducă o campanie în vederea prevenirii abandonului școlar. În cele câteva zile cât au petrecut în tabără, elevii au beneficiat de pregătire suplimentară în vederea susținerii cu succes a examenelor naționale.
Pe lângă activitățile educative, copiii s-au bucurat de o paletă largă de activități culturale, ce le-a făcut și mai frumoasă șederea lor în tabără. Orele de pregătire au culminat cu organizarea mai multor concursuri, dar și cu drumețiile făcute la Castelul Bran, Cetatea Râșnov și în Piața Sfatului din Brașov. 
Tabăra organizată la Brașov este parte importantă a proiectului „Educația copiilor romi – calea spre un loc de muncă stabil” și este implementat de Agenția Națională pentru Romi. „Cadrele didactice au reușit prin calitățile lor profesionale, prin activitățile de pregătire, să aducă o contribuție deosebită  la bagajul de cunoștințe al elevilor, dovadă fiind feedback-ul pozitiv din partea  acestora. Mulțumim pe această cale Agenției Naționale pentru Romi, care a făcut posibilă această activitate. Dorim ca acești elevi să meargă mai departe, să-și  finalizeze studiile în vederea asigurării de oportunități egale pe piața forței de muncă”, a declarat Ana Gavrilescu, inspector pentru minorități naționale în cadrul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea.  

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?