VIDEO și FOTO! Ziua Națională a României, sărbătorită de elevii și cadrele didactice ale Colegiului Naţional Pedagogic „Spiru Haret” din Focşani

0
1245

„…Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale nu este opera nici unui om politic, a nici unui guvern, a nici unui partid; este fapta istorică a întregii naţiuni române, realizată într-un elan ţâşnit cu putere din străfundurile conştiinţei unităţii neamului, un elan controlat de fruntaşii politici, pentru a-l călăuzi cu inteligenţă politică remarcabilă spre ţelul dorit. […]

1 Decembrie este ziua noastră, a tuturor celor ce simțim românește. În această zi specială celebrăm trecutul și privim cu optimism spre viitor.

Semnificația acestei zile a fost o sursă de inspirație și pentru cadrele didactice și elevii de la Colegiul Naţional Pedagogic „Spiru Haret” Focşani, care au sărbătorit cum se cuvine Ziua Națională a României prin diverse activități menite să le insufle elevilor dragostea de țară și de tradițiile românești.

În cinstea acestei importante sărbători, liceenii de la Colegiul National Pedagogic „Spiru Haret” au organizat un moment impresionant în sala de muzică Marin Constantin, presărat cu versuri, cântec și voie bună, ei fiind pregătiți de domnul profesor Dumitru Săndulachi, împreună cu doamna profesor Cristina Bujor.

Alături de aceștia au participat și  elevii claselor a III a și a IV-a,  coordonați de profesorii pentru învățământ primar Ghilea Fănica, Grosu Andreea, Beraru Denisa și Mihai Gabriel, care şi-au demonstrat talentul aşa cum au ştiut cel mai bine. Elevii au transmis emoții puternice publicului participant, care a rămas plăcut  impresionat de pregătirea acestora.

Copiii transmit cel mai ușor bucuria, emoția, fericirea. Ei reprezintă viitorul nostru, al tuturor.

Evenimentul organizat sub atenta supraveghere a domnului profesor Săndulachi Dumitru a debutat cu slujba de tedeum oficiată de preot profesor Stănciulescu Florin alături de doamna profesoara Stanciu Nicoleta, apoi un impresionant discurs omagial susținut de doamna profesor Agache Corina, continuând cu cântece patriotice, scenete și versuri despre țară, interpretate cu emoție de școlari.

Elevii din ciclul  primar au fost cei care au însufleţit holurile şcolii cu desenele și machetele  pe care le-au realizat. Costumele populare româneşti au prins viață, harta ţării a fost creionată de mâini dibace,  iar legenda steagului a răsunat în fața spectatorilor.

Într-o atmosferă emoţionantă, doamna director profesor Baciu Svetlana și doamna director adjunct Simion Natașa au adresat generațiilor de elevi prezente și tuturor spectatorilor mesajul că „1 Decembrie este despre România! Este ziua în care totul se rezumă la cuvinte simple: uniune, zâmbete, familie, dragoste de ţară, dragoste faţă de semeni şi patriotism. Straiele populare, ritmurile melodilor patriotice, emoția versurilor despre țară ne fac să fim mândri de cine suntem, de frumoasa și minunata țară pe care o avem.

La mulți ani, români! La mulți ani, România!”

 

Comunicat de presă

 

      

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here