Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Superman a renunţat la cetăţenia americană


Superman, unul dintre cei mai emblematici super-eroi americani, i-a înfuriat pe conservatorii din Statele Unite prin decizia lui, prezentată într-un volum de benzi desenate, de a renunța la cetățenia americană pentru a deveni „cetățean al lumii”. Eroul în costum albastru și capă roșie a provocat stupoare în rândul cititorilor, în cel de-al 900-lea număr al revistei de benzi desenate în care apare, anunțându-i pe conducătorii de la Casa Albă că dorește să devină cetățean al lumii. „Acesta este motivul pentru care intenționez să mă adresez mâine Națiunilor Unite pentru a le informa că renunț la cetățenia ame-ricană. Dreptatea și justiția pentru America nu-mi mai sunt de ajuns”, a declarat super-eroul.
Decizia lui – declanșată de decepția lui Superman față de reacțiile provocate de sprijinul pe care l-a acordat manifestanților pentru democrație din Iran – a declanșat o polemică ce a depășit cu mult granițele unei reviste de benzi desenate.
Mike Huckabee, fost candidat din partea republicanilor pentru alegerile prezidențiale americane, s-a alăturat valului de critici weekend-ul trecut, declarând că afirmațiile lui Superman nu reprezintă deloc un subiect lipsit de importanță. Jurnalistul conservator Bill O’Reilly a declarat tot pentru Fox News că ideea autorilor lui „Superman” a fost „incredibil de debilă”. În fluxul de editoriale și articole postate pe bloguri care se opun deciziei luate de Superman, ultraconservatorii din grupul Tea Party au mers până într-acolo încât au afirmat că au văzut în spatele acestui „scandal” mâna președintelui Barack Obama.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?