Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Sâmbătă 11 Mai 2024. Nr. 6621

Ardeiul iute, un aliment sănătos


Noile studii arată faptul că ardeiul iute reprezintă un aliment sănătos, folosindu-se în combaterea cancerului, dar și un aliment care scade tensiunea arterială, ajutând  chiar și atunci când este vorba de cură de slăbire.
Ardeii iuți, cunoscuți și sub denumirea de chilli, sunt recunoscuți în ultimii ani tot mai mult pentru potențialul lor sănătos. Una din substanțele pe care le conține ardeiul este responsabilă de acea senzație de arsură pe limbă, care se întinde în întreagă gură, de faptul că ne înroșim și ne este brusc foarte cald.
 
Dieta cu ardei iuți
Cine își dorește să scape de kilogramele în plus se poate bucura de o cură cu ardei iute. Cercetătorii americani au făcut studii care dovedesc faptul că persoanele în a căror dietă se află și ardeiul iute slăbesc mai ușor decât cele în a căror dietă nu se află această legumă. De asemena, este dovedit că persoanele care consumă ardei iute înainte de masă, nu mai au același apetit și mănâncă mai puțin.
 
Substanțele din ardeiul iute luptă împotrivă cancerului
Un studiu britanic realizat în anul 2007 arată că substanțele care fac ardeiul să devină iute luptă cu succes împotrivă celulelor cancerigene, care provoacă cancerul la plămâni, fără a afecta în vreun fel celulele sănătoase. De asemenea cercetătorii din China au constatat, că ardeiul iute ajută la scăderea tensiunii arteriale. Ce fel de cantitate ar trebui folosită în mâncăruri sau ar trebui mâncată pe zi nu au precizat însă.
 
Ardeiul iute conține vitamina C
În funcție de sortimente, în 100 g de ardei iute se găsesc în medie între 80 și 300mg vitamina C. doza necesară de vitamină C pe zi este de 100mg. Femeile însărcinate și fumătorii au nevoie de o cantitate mai mare. Pe lângă aceasta, ardeii iuți conțin și calciu, fier și potasiu.  
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?