Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Peste 300 de vizitatori, la „Ziua Porţilor Deschise“


Peste 300 de elevi de liceu din municipiul Focșani, dar și din orașul Mărășești și localitatea Pitulușa au vizitat, ieri, Consiliul Județean, cu ocazia „Zilei Porților Deschise”. Evenimentul, aflat la prima ediție, a suscitat interesul liceenilor, în special, care au vrut să vadă birourile celor care conduc instituția. Cel mai mare succes l-a avut Sala de ședințe a CJ Vrancea, dotată cu instalație de sunet, plasme și proiector.
Tot în cadrul manifestărilor de ieri, jurnaliștii vrânceni s-au întâlnit cu vicepreședinții Consiliului Județean, Mircea Diaconu și Dragoș Bîrlădeanu. „3 mai în România se desfășoară sub deviza «Tăcerea omoară democrația iar presa liberă vorbește». Specialiștii din mass-media au un rol important în redarea realităților cu care se confruntă societatea, în formarea opiniilor”, a afirmat vicepreședintele Mircea Diaconu.
El a atras atenția asupra a două teme importante, respectiv problema mediului și a sporului natural negativ. „În 2009, în Vrancea s-au născut 5.500 de copii”, a afirmat vicepreședintele Diaconu. El a dat exemplul localității Bogza. „Peste 30 de ani, satul Bogza nu mai există”, a avertizat vicepreședintele, precizând că, în acest sat, în 2009, au fost înregistrate două nașteri și 28 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?