Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Cu Tir-ul în bătătură


Răpus de oboseală, un tânăr din Prahova a intrat, ieri dimineață, cu tirul pe care îl conducea în curtea unor oameni din Dumbrăveni. Mastodontul a dărâmat un stâlp, a distrus un cap de pod, apoi a pus la pământ și gardul locuinței lui Marian Bocu și a socrului său, Ion Haidin. Tirul nu mai avea mult și intra în casa vrâncenilor, care dormeau liniștiți la acea oră. Åžoferul a fost rănit și a ajuns la spital cu nasul rupt. Ionuț Marian Ivanovici s-a ales cu dosar penal.

Un șofer din Prahova a adormit la volan și a intrat cu tirul pe care îl conducea într-un stâlp, apoi în curtea unei familii din Dumbrăveni, dar nu înainte de a doborî la pământ un stâlp și gardul locuinței lui Marian Bocu. De asemenea, a fost avariat și un autoturism, parcat în curtea localnicului ghinionist. Mastodontul s-a oprit la timp, astfel încât nu a avariat și locuința familiei Bocu.
Incidentul s-a produs ieri dimineață, în jurul orei 7.00, pe DN 2 E85, în localitatea Dumbrăveni. Cabina tirului s-a făcut praf, iar șoferul, Ionuț Marian Ivanovici, a trecut pe lângă moarte, alegându-se, din fericire, doar cu o fractură de piramidă nazală, traumatism cranio-facial și câteva zbenghiuri. El a ajuns la spital pentru a primi îngrijiri me-dicale și a rămas internat la Secția de Chirurgie. Martorii spun că tirul a ajuns pe contrasens, a parcurs aproximativ 50 de metri prin șanț, după care a dărâmat un stâlp de electricitate, s-a lovit de un cap de pod și s-a oprit într-un gard.
Oamenii care locuiesc în zonă s-au speriat. Ei au fost treziți de o bubuitură puternică, iar când au ieșit afară, au văzut tirul în curtea vecinului, aproape de casa acestuia. Din fericire, imobilul nu a fost avariat. „Pe la 6.30 am auzit o bubuitură puternică, de s-au speriat și copiii. Am crezut că se cutremură. A stricat tot aici. Nouă nu ne-a dat nimeni nimic la mână și nu știu cine se ocupă de stricăciuni. Nu ni s-a dat niciun proces verbal la mână, nimic. A făcut praf și stâlp, și tot. Åžoferul nu a putut vorbi că era rănit. A adormit la volan. Așteptăm să vedem ce se întâmplă. Am mai avut o problemă de genul acesta și mi-au dat proces verbal pe loc. Stâlpul acesta a mai fost dărâmat odată. Pagubele sunt destul de mari. A retezat toți stâlpii de la gard”, a precizat Haidin Ion, unul dintre locatarii imobilului.

Dosar penal pentru șofer

Din verificările efectuate de polițiști, a reieșit că evenimentul rutier s-a datorat faptului că șoferul Marian Ionuț Ivanovici a adormit la volan. Åžoferul neatent va trebui să repare tot ceea ce a stricat, cu bani din propriile buzunare. Mai mult, pe numele său a fost întocmit și dosar penal, fiindu-i reținut permisul de conducere. „La data de 3 mai a.c., în jurul orelor 06.30, pe DN2 E85, în localitatea Dumbrăveni, I. Ionuț Ma-rian, de 21 de ani, din Filipeștii de Târg, județul Prahova, în timp ce conducea autotirul marca DAF, pe fondul oboselii, a pierdut controlul volanului, a părăsit carosabilul prin partea stângă a sensului de mers și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil. În urma impactului, a rezultat rănirea gravă a conducătorului auto. Bărbatul nu se afla sub influența băuturilor alcoolice. Cercetările sunt conti-nuate de polițiști, în vederea stabilirii cu exactitate a modului de producere a evenimentului”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
Păgubiții mai au de așteptat până își vor recupera prejudiciul. Dacă șoferul avea asigurare, situația se poate rezolva mai ușor. Dacă nu, ei trebuie să deschidă acțiune în instanță, ceea ce înseamnă că vor sta câteva luni bune fără gard în jurul casei, asta dacă nu cumva îl vor repara cu fonduri proprii.
Din fericire, rețeaua de alimentare cu energie electrică nu a fost afectată. O singură familie a rămas fără curent, respectiv cea care se alimenta de la stâlpul dărâmat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?