Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630
Ediția: Miercuri 22 Mai 2024. Nr. 6630

Ce alimente sunt potrivite să le consumăm seara?


Dacă răspunsul la această întrebare încă vă mai dă de gândit, aveți mai jos câteva justificări referitoare la binele sau răul pe care ni-l provoacă consumul alimentelor seara. Se știe că somnul poate fi influențat de alimentație dacă mâncăm seara târziu. Dacă ne-am obișnuit să mâncăm la ore târzii și apoi să mergem la somn, procesul digestiv începe atunci să se pună în funcțiune și de aici apar insomniile. De asemenea, pentru a avea un somn liniștit, este indicat să mâncăm cu două ore înainte de culcare.  
Ce trebuie să mâncăm la cină?
Alimentele potrivite la cină sunt:
 – cereale integrale
 – paste din făină integrală
 – orez brun
 – fructe
 – legume
 – lactate
Fructele și legumele sunt cele mai potrivite pentru consum la masa de seară. Salata de fructe sau legume este cea mai indicată, deoarece are puține calorii, dar ne oferă, în același timp, senzația de sațietate pe tot parcursul serii. La legume, puteți adauga și carne de pui, vită sau peste, însă trebuie să fie gătită la abur sau pe grătar. Lactatele, ideale pentru masă de seară, sunt hrănitoare și au un aport caloric scăzut. Un pahar de lapte cald îndulcit cu puțină miere are un efect calmant asupra organismului.

Ce trebuie evitat la masă de seară?
 – mâncărurile de tip fast-food
 – dulciurile
 – băuturile carbogazoase
 – pastele
 – pâinea
 – prăjelile de orice fel sunt contraindicate la cină.
Este bine să evităm consumul acestor alimente seara, deoarece acestea ne pot ataca sănătatea și astfel greutatea noastră este afectată. Se recomanda să mâncăm seara cu măsură și într-un mod atent, pentru că alimentele consumate la orele târzii din noapte se acumulează la greutatea corpului. De aceea, un meniu sănătos zi de zi vă va scăpa de kilogramele în plus, nedorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?