Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Despre herpes şi tratamente naturiste


De câte ori ne este greață există pericolul să ne apară un herpes? Este doar un zvon întipărit în mintea multora sau chiar se întâmplă lucrul acesta?
Cuvântul „herpes” provine din limba greacă și desemnează o boală infecțioasă, care se declanșează din cauza anumitor viruși.
 
Răspândire
Herpesul poate fi contactat încă de la vârste fragede – mamă/copil – virusul  ajungând în corp prin salivă.
 
Odată infectat, pentru totdeauna infectat
98% din populație au acest virus în corp, acesta fiind însă inactiv. În cazul în care sistemul imunitar devine slăbit, virusul devine activ numaidecât. Factorii care îl pot declanșa sunt stresul, greața, frica, febra, schimbarea climei. Este într-adevăr adevărat: cine poartă acest virus, iar la un moment dat îi este greață herpesul va ieși cu siguranță în afară.
 
Cum se manifestă  herpesul?
Înainte de apariția herpesului, zona în care va ieși începe să „ardă”, existând și mâncărimi. După o zi sau două herpesul de lângă buză (Herpes Simplex Labialis) „erupe” cu o veziculă tipică plină de lichid, care se usucă de regulă după 2 – 10 zile transformându-se într-o crustă gălbuie.
Sistemul imunitar elimină astfel virușii, în timp ce aceia care sunt în continuare în organism „adorm” și devin inactivi o anumită perioadă de timp, până când există o altă posibilitate de a ieși la suprafață.
 
Tratamente naturale
Împotriva herpesului există multe medicamente și unguente în toate farmaciile. Este bine să apelăm și la cele din plante naturale, deoarece sunt mult mai sănătoase, dar și eficiente.
Uleiul din planta Melisa este unul dintre aceste remedii foarte bune. Se pun câteva picături de ulei de mai multe ori pe zi pe vezicule, iar efectul se va vedea repede.
Foarte bună este și tinctura de Melisa, care se prepară din 10 g frunze, care se lasă înmuiate timp de două săptămâni în 0,1 l alcool de 70 grade. Åži această tinctură se aplică în zona infectată de câteva ori pe zi. Atenție însă, aceasta poate să ardă! Mușețelul și cimbrul sunt de asemenea mijloace naturiste foarte bune  pentru a combate infecția. Preparați un ceai din aceste ierburi, lăsați-l să se răcească, iar apoi cu o bucată curată de pânză aplicați pe vezicule.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?