Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Prefectul politizează organizarea alegerilor pentru Primăria Tulnici


Alegerile pentru Primăria Tulnici sunt politizate, culmea, chiar de Prefectură. Vincențiu Micheci, fostul consilier PDL al prefectului Ion Oprea este capul de listă printre propunerile făcute de Prefectură pentru Biroul Electoral de circumscripție comunală din Tulnici. Lista de propuneri a fost contestată de PSD Vrancea. Alegerile ar urma să se desfășoare pe 22 mai. Până la 2 mai trebuie depuse toate candidaturile pentru funcția de primar iar cei care vor să conteste vreun nume o pot face până pe 4 mai.

Prefectul Ion Oprea a plasat pedeliști pe lista persoanelor propuse pentru Biroul Electoral de circumscripție comunală. Deși ar trebui să țină cont cel puțin de trecutul politic al funcționarilor, propunerile prefectului portocaliu cuprind nume precum cel al lui Vincențiu Micheci, fost subprefect desemnat de PDL, Cornelia Năstase, de la primăria Valea Sării condusă de un edil PDL sau funcționari publici de la anumite instituții deconcentrate. Propunerile prefectului sunt cu atât mai suspecte cu cât nu a ținut cont de lista trimisă de autoritățile din Tulnici, din care a menținut o singură persoană. Dintre magistrați, pe lista de propuneri este judecătorul Mariela Dibuș. Condu-cerea Prefecturii a invocat lipsa de juriști disponibili pentru lista de propuneri trimisă către Tribunal.        ” Interesul nostru este să organizăm alegeri cât mai corecte, de aceea am și organizat sediul biroului în Primărie”, a explicat subprefectul Sorin Hornea.
Președintele și locțiitorul Biroului Electoral de circumscripție comunală, pentru alegerile locale  de la Tulnici vor fi desemnați, sâmbătă, prin tragere la sorți de vicepreședintele Tribunalului Vrancea, judecătorul Costică Diță. „Tribunalul Vrancea organizează sâmbătă, 23 aprilie 2011, ora 10.00, ședința în vederea desemnării președintelui și locțiitorului Biroului electoral de circumscripție comunală, în ve-derea organizării și desfășurării alegerilor locale parțiale pentru primarul comunei Tulnici, județul Vrancea, din data de 22 mai 2011”, se arată în comunicatul trimis de Tribunalul Vrancea. Åžedința este publică și va avea loc în sala mare de ședințe a Tribunalului Vrancea. Accesul persoanelor interesate se va face pe ușa din spatele clădirii instanței.

Primarul va fi ales pe 22 mai

Alegerile de la Primăria Tulnici au intrat în linie dreaptă și, până la 25 aprilie trebuie completat biroul electoral de circumscripție cu reprezentanții propuși de organizațiile județene ale partidelor parlamentare care depun candidat la funcția de primar. Până la 2 mai vor fi puse la dispoziție listele electorale permanente și listele electorale complementare.
Tot până la 2 mai trebuie depuse candidaturile pentru funcția de primar iar până la 3 mai trebuie afișate candidaturile acceptate. Cei care vor să conteste candidaturile o pot face până la 4 mai. Lista candidaților rămâne definitivă pe 7 mai, zi din care începe campania electorală.
Până la 8 mai trebuie stabilit, prin tragere la sorți, numărul de ordine de pe buletinul de vot al candidaților.
Campania electorală se încheie pe 21 mai, la ora 7. Procedura de votare începe pe 22 mai, ora 7, și se încheie la ora 21. Dacă este cazul organizării turului al doilea de scrutin pentru alegerea primarului, acesta va avea loc peste o săptămână, în data de 29 mai 2011.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?