Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654
Ediția: Sâmbătă 22 iunie 2024. Nr. 6654

Mâncare ca la mama acasă pentru pacienţi


Pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani vor beneficia, cu ocazia Sărbătorilor Pascale, de un meniu diversificat, specific bucătăriei românești. Pe lângă alimentele de bază, cum ar fi legume, brânzeturi, salam ori făinoase, pacienții vor primi ouă roșii, cozonac, ruladă din carne de vită și friptură. Astfel, bolnavii care beneficiază de regimul la comun vor primi, în prima zi de Paște, un ou fiert roșu, ruladă de vită și ficat și 200 de grame de cozonac, iar a doua zi vor primi și tochitură de vită, pe lângă ouă roșii și cozonac. Cei care beneficiază de meniul de regim, vor primi ouă roșii, ciorbă de perișoare, ruladă de vită, cozonac și friptură cu garnitură de cartofi. Meniul este stabilit de medicii curanți, care știu cu exactitate ce fel de hrană i se potrivește fiecărui pacient în parte. Așadar, conducerea spitalului încearcă să facă cât mai ușoară și primitoare perioada șederii în spital a persoanelor bolnave.
În mod normal, pacienții internați în Spitalul Județean de Urgență beneficiază de o rație zilnică de hrană de 7 lei, sumă alocată de Ministerul Sănătății. Regimurile alcătuite de medicii nutriționiști sunt particularizate pe diverse tipuri de afecțiuni. Lehuzele și persoanele arse primesc în plus față de restul bolnavilor, mere și lapte. În cazul dietelor comune, pacienții primesc la masă supe, ciorbe, fasole, friptură și mâncare de cartofi, orez sau tăiței.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?