Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Beneficiile consumului de fructe


Fiecare fruct are propriile valori nutriționale. De asemenea unele fructe conțin anumiți nutrienți pe care la altele nu le găsim. În aceste condiții avem nevoie să consumăm o va-rietate bogată de fructe pentru a obține beneficiile optime. Aproape toate fructele conțin fibre, minerale, vitamine și antioxidanți. Mâncați fructe de sezon pentru o stare ideală a sănătății. Fructe, legume, semințe, toate aduc aportul lor necesar organismului.
Dintre toate se spune din timpuri străvechi că semințele de cânepă sunt cele mai complete. Caisele pot fi privite ca o sursă semnificativă de vitamina C, însă sunt și o bună sursă de vi-tamina A. Fructele conservate au valorile nutriționale înjumătățite. Caisele au și un conținut bogat de potasiu. Bananele sunt benefice pentru sănătate și pot fi consumate în fiecare sezon: în Persia și India acest fruct a fost analizat din vremuri străvechi și se știa încă de atunci că două banane pot oferi corpului destulă energie cât pentru a putea efectua o muncă intensă de 90 de minute.
Nu e de mirare că astăzi bananele sunt printre preferatele atleților.
Un fruct kiwi conține aproximativ 100 de miligrame de vitamina C. Kiwi face parte din categoria fructelor excepționale cu un conținut nutritiv foarte mare datorită faptului că spre deosebire de alte fructe kiwi se poate mândri cu o concentrație de vitamine și minerale foarte mare per calorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?