Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Sâmbătă 18 Mai 2024. Nr. 6627

Soarta poliţiştilor se decide astăzi


Soarta polițiștilor vrânceni ar putea fi decisă astăzi. Factorii de conducere din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) se vor întâlni, astăzi, pentru a face o „estimare” cu privire la salariații care își vor pierde slujbele. Åžeful IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu, neagă informația. El susține că vor fi analizate funcțiile care ar putea fi reduse, și nu oamenii, fiind vorba „de o estimare pentru viitor”. Subalternii săi se tem, însă, că astăzi li se va decide soarta.

Soarta polițiștilor vrânceni, care ar putea părăsi sistemul, s-ar putea decide astăzi. Potrivit unor surse, conducerea IPJ Vrancea va avea o întâlnire, astăzi, în cadrul căreia ar putea pune pe lista neagră numele celor care își vor pierde slujbele. Inspectorul șef al IJP Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu , a confirmat întâlnirea de astăzi, dar nu și posibilitatea de a întocmi lista cu disponibilizați. El a precizat că încă „nu este nimic concret” și că se face doar o estimare în ceea privesc funcțiile care ar urma să dispară din organigramă.
Deși ar fi vorba doar de o estimare, șefii lui Popescu, de la București, vor situația până luni. De ce atâta grabă, când este vorba doar de o estimare? Nimeni nu știe! „Avem o întâlnire mâine (astăzi-n.r), dar nu este o hotărâre. Vom face doar, așa, o estimare cu privire la personalul care ar putea fi disponibilizat. Legea nu este în vigoare, este un fel de analiză anticipată a situației, să vedem cam unde ne-am încadra. Estimarea nu se referă strict la oameni, vrem să vedem din totalul de funcții de unde am putea tăia. Nu este nimic care să fie imediat, ci pe viitor”, ne-a spus comisarul șef Ionel Popescu. Acesta a confirmat faptul că situația trebuie să fie gata până luni și a precizat că ar fi vorba de dispariția a aproximativ 20 de funcții.
Polițiștii sunt îngrijorați cu privire la soarta lor și sunt siguri că de fapt ar fi vorba despre 100 de funcții, lucru infirmat de șeful IPJ. De asemenea, ei sunt de părere că după întâlnirea de astăzi se va ști cine pleacă și cine rămâne.

***
Cel mai probabil, în „vizorul” șefilor vor fi subalternii cu probleme. Astfel, sancțiunile disciplinare, pregătirea și experiența profesională, calificativele primite în ultimii trei ani, situația socială și împlinirea vârstei legale de pensionare sunt printre criteriile în baza cărora vor fi făcute disponibilizările în MAI. Ministerul a supus dezbaterii publice proiectul de hotărâre pentru stabilirea criteriilor de evaluare a personalului MAI, a punctajelor și ponderilor aferente, procedurii-cadru și termenelor de evaluare necesare punerii în aplicare a măsurilor speciale pentru încadrarea în bugetul instituției pentru 2011. Proiectul de act normativ prevede că evaluarea personalului MAI va fi realizată luându-se în considerare exclusiv situația personală și profesională a acestuia, fără a se crea situații discriminatorii. Astfel, pentru stabilirea personalului MAI care va fi trecut în rezervă ori ale căror raporturi de serviciu sau de muncă încetează vor fi luate în considerare cinci categorii de evaluare, numerotate de la A la E. 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?