Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Corul „Pastorala“ se pregăteşte de spectacol


Corul „Pastorala” sărbătorește, anul acesta, 34 de ani de la înființare, ocazie cu care organizează cea   de-a V-a ediție a Festivalului Coral Internațional „Pastorala”, care va avea loc în iulie. Fondat în luna noiembrie 1977, de profesorul Dumitru Săndulachi, sub denumirea de „Corul de Cameră al Sindicatului Învățământ”, corul a reunit de-a lungul anilor în componența sa muzicieni de renume, cadre didactice, specialiști, dar și iubitori de muzică corală. Cu toții au contribuit la crearea unui adevărat brand, corul „Pastorala” reușind să cânte pe unele dintre cele mai importante scene din țară și străinătate. Debutul în lumea artistică a avut loc în 1979, la Festivalul Național al Corurilor de Cameră de la Târgu Mureș, când dintre cele 40 de coruri participante, obține locul II. După 1998, corul „Pastorala” începe o colaborare fructuoasă cu orchestra și soliștii Teatrului Național de Operetă „Ion Dacian”, dar și cu Orchestra de Ca-meră Radio, Cvartetul „Voces” din Iași, Corul „Preludiu” și chiar cu celebrul naist Gheorghe Zamfir.
Repertoriul Corului de Cameră „Pastorala” cuprinde peste 200 de lucrări aparținând tuturor epocilor muzicale, de la Renaștere la contemporani, miniaturi corale, madrigale, dar și cu acompaniament. Un loc important îl ocupă lucrările muzicii religioase și cele de inspirație folclorică.
Din 1990, Corul de Cameră „Pastorala” este membru fondator al Asociației Naționale Corale din România, dar și membru al Fundației Culturale „Marin Constantin” și al Asociației Române de Cânt Coral de la Brașov. Activitatea corală internațională îi facilitează corului focșănean primirea ca membru în Federația Corală Europeană „Europa Cantat” din Munchen și „A Coeur Joie” din Lyon.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?