Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Plăcintă cu carne de pui


Ingrediente
2 piepți de pui
3 bucăți de ceapă albă
300g smântână (200g pentru aluat și 100g pentru umplutură)
200g unt
2 pahare și jumătate de făină
jumătate de linguriță de bicarbo-nat
100 ml ulei.
 
Mod de preparare
Untul se scoate din frigider, se taie cubulețe și se lasă să se înmoaie 10-15 min. Peste unt se pune făina, bicarbonatul și o linguriță de sare. Cu mâinile se face fărâmituri compoziția de făină și unt, apoi se adaugă smântâna și se frământă. Aluatul se pune la frigider pînă se pregătește umplutura. Ceapa se taie mărunt, se călește în ulei, dar să nu se facă crustă maronie. După prăjire, se scoate ceapa, iar în uleiul rămas se va căli pieptul tăiat cubulețe (nu se pune toată carnea odată și nu o lăsăm să se prăjească, ci să se albească și să fiarbă puțin). Pieptul călit se scoate și se amestecă cu ceapa, 100g de smântână, sare și piper.   Aluatul se împarte în două bucăți (una mai mare și una mai mică). Se întinde bucata cea mai mare și se pune într-o tavă de cuptor sau o cratiță mai mare. Se toarnă umplutura și se uniformizează. Se întinde și cealaltă bucată și se pune peste umplutură și se unge cu gălbenuș de ou. Puneți la cuptor aproximativ 45 de minute sau până se rumenește bine. Plăcinta se poate servi și caldă și rece.
Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?