Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

PNL şi PC sunt de dreapta; PDL nu este un partid de dreapta cu adevărat


Partidul Național Liberal și Partidul Conservator sunt partide de dreapta iar păcatul Partidului Democrat Liberal nu este că nu e un partid de dreapta cu adevărat, ci că sunt „hoți, incompetenți, mincinoși”, a declarat, duminică, președintele PNL, Crin Antonescu, în discursul susținut în cadrul Congresului extraordinar al PC.
„Noi, PNL și dvs., PC, suntem dreapta din România și păcatul Partidului Democrat și al lui Traian Băsescu nu este că nu sunt cu adevărat de dreapta, ci că sunt hoți, incompetenți, mincinoși. Dreapta înseamnă, și trebuie să însemne, un mediu economic privat performant și cu adevărat concurențial. Dreapta înseamnă apărarea și dezvoltarea libertăților individuale, promovarea elitelor pe criterii valorice, promovarea elitelor economice, profesio-nale, spirituale. Dreapta înseamnă înțelegerea organică și servirea națiunii”, a subliniat liderul PNL.

El a criticat actuala guvernare și a spus că este singura care-i aduce aminte de comunism. „Avem, fără îndoială, cea mai coruptă, incompetentă și cea mai mincinoasă putere de la Partidul Comunist Român până azi. Avem în fruntea țării oameni care nici măcar nu se mai prefac a fi în slujba celor pe care, chipurile, îi reprezintă și, chipurile, pe care îi servesc. Avem în fruntea țării oameni care cred că numai cu amenințarea, șantajul, minciuna și cu propaganda vor rămâne pe vecie la putere. Fiecare zi a puterii lor înseamnă descompunerea și degradarea instituțiilor românești, a mentalității publice românești, a acestei țări în ultimă instanță”, a afirmat Antonescu.
Liderul liberalilor le-a mulțumit conservatorilor pentru „pașii politici făcuți împreună” și i-a asigurat pe aceștia că alianța politică va dura și că împreună vor învinge. Totodată, Antonescu a susținut că împreună cu social-democrații ACD construiește un „vast program” de salvare și reconstrucție a României.

„Am pornit la o construcție politică pe care puțini o credeau posibilă și de care foarte mulți se temeau și se tem. Se temeau că nu vom fi capabili să punem laolaltă programe, doctrine, orgolii, personalități. Se temeau că nu vom fi în stare să înțelegem că peste interesele noastre. (…) Am făcut împreună o alianță care va dura, o vastă construcție politică – PNL, PC, PSD -, o construcție politică fără precedent, pentru că România trece printr-o situație fără precedent”, a declarat liderul PNL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?