Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Carbohidraţi buni şi răi


Carbohidrații sunt o parte importantă a unei alimentații sănătoase. Carbohidrații complecși precum cerealele integrale sau legumele conțin lanțuri mai mari de molecule zaharoase. Acestea sunt descompuse de organism mai greu, eliberarea nutrienților făcându-se treptat. Potrivit specialiștilor acest lucru are ca efect îmbunătățirea nivelului de energie.
 Carbohidrații simpli sunt compuși din zaharuri simplu de digerat, cu o valoare nutrițională foarte mică pentru organism. Cu cât nivelul fibrelor pentru un aliment este mai scăzut și cel al zaharurilor este mai mare, cu atât este mai nerecomandat pentru consum.
 Fructele și legumele conțin carbohidrați simpli, compuși în mare parte din zaharuri. Desigur acestea sunt diferite decât cele pe care le găsim în compoziția prăjiturilor.
 Fibrele din compoziția fructelor sunt cele care schimbă felul în care corpul procesează zaharurile, încetinind digestia și devenind într-un fel carbohidrați ceva mai complecși.
 
 Ce trebuie să limitați în dieta pe care o urmați:
 – dulciurile
 – apa minerală
 – siropurile artificiale
 – zahărul
 – pâinea albă, pastele albe
 – produsele de patiserie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?