Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Seminar „Vrancea turistică“


Consiliul Județean Vrancea  va organiza, astăzi, seminarul de prezentare a proiectului „Vrancea turistică”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2007-201. Contractul de finanțare a acestui proiect a fost semnat în luna februarie, de către Consiliul Județean Vrancea și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului.
Proiectul, în valoare totală de 590.604,96 lei, se va desfășura pe durata a 15 luni, managementul activităților fiind asigurat de Consiliul Județean Vrancea. Valoarea totală eligibilă este de 457.054 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European pentru Dezvoltare Regională este de 388.495,90 lei și valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul național este de 54.846,48 lei. La acestea se adăugă contribuția eligibilă a Consiliului Județean Vrancea în valoare de 13.711,62 lei.
 Proiectul a fost depus în cadrul Programului Ope-rațional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 5, Domeniul Major de Intervenție 5.3, Operațiunea „Dezvoltarea și consolidarea turismului intern prin sprijinirea promovării produselor specifice și a acti-vităților de marketing specifice”. Prin acest proiect se are în vedere promovarea produselor cu potențial tu-ristic din zona montană a județului, destinație netradițională pentru turism, caracterizată prin prezența unor elemente de ordin etnografic și folcloric. Astfel, localitățile Bolotești, Vidra, Valea Sării, Bîrsești, Negrilești, Păulești, Tulnici, Vrîncioaia, Năruja, Paltin, Nereju, Nistorești, Spulber vor fi incluse într-un traseu turistic, care va fi marcat corespunzător. „Proiectul va oferi turiștilor posibilitatea de a vizita obiective cultu-rale, religioase, istorice și naturale, gospodării țărănești, în cadrul cărora meșterii populari confecționează obiecte de artă populară și de a degusta sau achiziționa produse gastronomice tradiționale. De asemenea, prin proiect se are în vedere creșterea gradului de vizibilitate și atractivitate a manifestării tradiționale «Boteitul oilor», organizată anual în localitatea Negrilești”, se arată într-un comunicat al Consiliului Județean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?