Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Spitalele care nu se transformă în cămine de bătrâni nu primesc bani


Spitalele care până la 1 aprilie nu fac cerere la MMFPS pentru transformare în cămine de bătrâni nu vor beneficia de fondurile din programul instituției, până acum fiind înregistrate șapte astfel de solicitări, din totalul celor 67 de unități propuse pentru reprofilare, a spus ministrul Sănătății, Cseke Attila.

Spitalele reprofilate au la dispoziție 90 de zile, timp în care să facă acreditarea ca unitate pentru persoanele vârstnice, apoi plata va fi făcută după criterii stabilite de Mi-nisterul Muncii, Familiei și Protecției Sociale (MMFPS) pentru aceste tipuri de unități, a adăugat ministrul Sănătății.

El a precizat că personalul din unitățile sanitare care se vor reprofila în cămine va fi redistribuit în trei etape, începând cu 4 aprilie, iar plata personalului va fi făcută de către unitățile primitoare.
Redistribuirea se realizează pe baza opțiunilor personale pe locurile vacante anunțate de Ministerul Sănătății pe site-ul instituției. Opțiunile angajaților sunt centralizate de către managerul unității, care până în 30 martie le prezintă Direcției de Sănătate Publică Județeană.

În zilele de 4 și 5 aprilie, Direcțiile de Sănătate Publică vor realiza redistribuirea personalului în unitățile din județ. În 14-15 aprilie se va face redistribuirea în județele li-mitrofe. Potrivit Ministerului Sănătății, procesul trebuie să se încheie în 28-29 aprilie, când se va trece la redistribuirea la nivel național.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?